TJA'dan Ata’nın yarınki duruşmasına katılım çağrısı

TJA: Tüm kadınları Kürt kadın siyasetçisi Ayla Akat Ata’nın 04 Mayıs 2017’de gerçekleşecek duruşmasına katılarak destek vermeye davet ediyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Tevgera Jinên Azad (TJA), barış ve müzakere sürecinin AKP eliyle sonlandırılmasının ardından Kürt kentlerinde yükselen talan ve savaşın bir parçası olarak devlet başta Kürt kadınları olmak üzere, halkın tüm demokratik kurum ve kuruluşlarına, belediyelerden seçilmiş vekillere ve belediye başkanlarına kadar uzanan bir siyasi soykırım operasyonu yürüttüğü belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi bahanesi ile ilan edilen OHAL kapsamında yüzlerce demokratik ve sivil toplum kuruluşunun kapatıldığını, akademisyenlerin, gazetecilerin ve siyasetçilerin gözaltına alınarak tutuklandığını vurgulayan TJA açıklamasında şunlara yer verdi: “Çıkarılan KHK’larla binlerce kişi kamu görevlerinden ihraç edilmiştir. Kürt kadınları şahsında Kürt halkına karşı yürütülen saldırıların bir parçası olarak 85 belediyeye kayyum atanarak 162 eşbaşkan görevden alınmıştır. 37 kadın belediye eşbaşkanı tutuklanmıştır. Kürt kadınlarının çatı örgütü olan KJA bu saldırıların bir parçası olarak hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kapatılarak yüzlerce aktivisti tutuklanmıştır. Tutuklanan KJA aktivistleri arasında KJA dönem sözcüsü Ayla Akat Ata’da bulunmaktadır.

30 Ekim 2016’da gözaltına alınan KJA dönem sözcüsü olan Ayla Akat Ata ağır cezaevi koşullarında Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulmaktadır. Yürüttüğü insan ve kadın hakları mücadelesi, vekil olarak katıldığı etkinlik ve çalışmalar, KJA sözcüsü olarak yapmış olduğu açıklamalara istinaden hakkında onlarca dava açılmıştır ve 95 yıla kadar hapsi istenmektedir.

Ayla Akat Ata özgürlük mücadelesini en üst düzeyde geliştirmiş, tüm yönelim ve saldırılar karşısında kadınların özgürlüğünü savunmuştur. Dolayısıyla Ayla Akat Ata şahsında tüm KJA’lılar ve kadın özgürlük mücadelesine inanan ve yürütenler hedeflenmiştir. Erkek egemen sistemin tüm uygulamaları karşısında Ayla arkadaşımız şahsında gelişen direniş biz kadınların direnişidir ve direnmeye, direnerek kazanmaya devam edeceğimizi bir daha belirtmek istiyoruz. Bu tür yönelimlerle kadınların iradesini teslim alamayacaklar. Kadın özgürlük mücadelesi yargılanamaz. Her saldırıya daha güçlü örgütlenerek ve kadın arkadaşlarımızı sahiplenerek, milyonlara dönüşerek cevap vereceğiz. Erkek egemen sisteme ve AKP-MHP faşist ittifakına karşı mücadelemiz her zamankinden daha güçlü olacaktır.

Ayla arkadaşımız hakkında açılan onlarca davadan birinin duruşması da 04 Mayıs 2017 tarihinde Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir. Ayla arkadaşımız şahsında mücadele ettikleri için cezaevlerinde direnerek toplumsal özgürlüğü ve kadın özgürlük mücadelesini geliştiren tüm yoldaşlarımız özgürleşinceye kadar mücadeleyi büyütmeye ve ayla arkadaşımızın duruşmasına katılarak sahiplenmeye çağırıyoruz.

TJA olarak tüm kadınları Kürt kadın siyasetçisi Ayla Akat Ata’nın 04 Mayıs 2017’de gerçekleşecek duruşmasına katılarak destek vermeye davet ediyoruz.”

Duruşma yarın saat 09.00’da Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.