TJA: Aydoğan'ın vekilliğinin düşürülmesine sessiz kalmayalım

HDP'li Nursel Aydoğan'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren TJA, Meclis'teki kadınlar ve kadın örgütlerine çağrı yaptı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Milyonlarca kadının irade olarak seçtiği HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın vekilliği erkek egemen zihniyetin temsilcisi AKP hükümeti tarafından düşürüldü. Halkların vekili olan Nursel Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesi eril zihniyetin kadının siyaset arenasında bulunmasından duyduğu rahatsızlığın bir göstergesidir" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'BAŞARDIĞIMIZ İÇİN KORKU İÇİNDELER'

"Bir kadın partisi olan, Türkiye halkları tarafından kabul görmüş ve milyonlarca oy alan HDP’ye yönelik kadın siyasetçiler şahsında siyasi soykırım uygulanmaktadır. Ve özellikle AKP hükümetinin yaratmak istediği kadın profiline karşı direnen, kadın özgürlükçü siyaset yürüten kadın vekiller hedef alınarak, erkek egemen hükümet ve devlet tarafından yeniden inşa edilmektedir. Kadın özgürlük mücadelesine karşı var olan bu öfkeyi 90’lı yıllarda DEP vekillerini tutuklatan ve vekilliklerini düşüren zihniyetten tanıyoruz. Bir Partinin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliğini düşüren zihniyetten tanıyoruz. Evlerinde, sokaklarında, okullarında direnen kadınları katletme politikalarınızdan tanıyoruz. Bu korku ve öfkenin nedeni kadınların özgür topluma inançları ve yürüttükleri mücadelenin başarıya ulaşmasıdır.

'DÜZENİNİZİ ALAŞAĞI EDECEĞİZ!'

Biz hep birlikte erkek egemen sistemin kadınları toplumsal alanın dışında tutmaya çalıştığı ve kölece yaşamı dayattığı düzeninizi alaşağı edeceğiz. Milyonların vekili olan Nursel ve Figen arkadaşımız şahsında kadın özgürlük mücadelesini sahipleneceğimizi, her yerde mücadelemizi büyüterek bu politikaları boşa çıkartacağımızı bir defa daha belirtiyoruz."

TJA, Meclis'te bulunan kadın vekiller olmak üzere tüm kadın kurum ve örgütlerine, bu hukuksuzluğa sessiz kalmayarak, güçlü bir tepki gösterme çağrısında bulundu.