TJA: Besime Konca da biz de direnmeyi sürdüreceğiz

TJA, Besime Konca'nın tutuklanmasına tepki göstererek, "Hiçbir saldırı onu, bizleri bu direnişten alıkoyamayacaktır" dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın tutuklanmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Konca'nın daha önce tahliye edilip tekrar tutuklandığının hatırlatıldığı açıklamada, "Erkek egemen zihniyetin Türkiye’deki temsilcisi olan AKP-MHP ittifakı özellikle kadın özgürlük mücadelesi yürütenleri hedef almaktadır. AKP hükümeti toplumun en önemli dinamiği olan kadınlara yönelik her türlü saldırıyı gerçekleştiren eril zihniyetleri koruyan bir politika yürütmektedir. AKP’nin iktidarlığı süresince kadın cinayetlerinde ve tecavüzünde yüzde bin dört yüz artış olmuştur. Besime Konca arkadaşımız şahsında bu zihniyete karşı kadın özgürlük mücadelesi yürüten, demokratik siyasetin öncüleri olan tüm kadın yoldaşlarımız AKP-MHP ittifak sisteminin şiddet, gözaltı ve tutuklamasıyla karşı karşıya kalmıştır" denildi.

'DİRENİŞTEN ALIKOYAMAYACAKLAR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Türkiye’de demokrasi olduğunu iddia eden Erdoğan, halkların oylarıyla meclise gelen seçilmişlere karşı keyfi bir şekilde gözaltı, vekilliği düşürme, parti üyeliğini düşürme ve tutuklama yapmaktadır. Bu samimiyetsiz yaklaşımlar şunu göstermektedir ki sadece demokrasi bu ülkede Erdoğan’a ve partisine işlemektedir.

AKP-MHP ittifak talimatı üzerine tutuklanan arkadaşımız Besime Konca Türkiye halkları tarafından kabul görmüş ve milyonlarca oy alan HDP’li kadınlar tarafından irade olarak seçilmiştir. Toplumun ahlaki-politik yönünü yozlaştıran erk-egemen zihniyetine karşı Besime arkadaşımız sokaklarda, mahallerde, Meclis'te ve zindanda her zaman direnmiştir. Hiçbir saldırı onu, bizleri bu direnişten alıkoyamayacaktır."

KADINLARA ÇAĞRI

TJA, "Besime Konca arkadaşımıza yönelik geliştirilen bu yaklaşımı kabul etmeyeceğiz" diyerek, şunları kaydetti: "Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ve kadın özgürlüğünün sağlanması için daha çok örgütleneceğiz daha çok mücadele edeceğiz. Tüm kadınları bu kadın düşmanı sisteme ve AKP hükümetine karşı bulundukları her alanda mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."