TJA: Bütün kadınlar özgür oluncaya dek...

TJA, Dünya Kadın Yürüyüşü'nün eylem kararına destek vererek, "Bütün kadınlar özgür oluncaya dek yürüyeceğiz” mesajını verdi. Kadınlar, Kürt sorununda çözümün adresi olarak Öcalan'ı işaret etti.

 

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün uluslararası alanda aldığı eylem kararı kapsamında açıklama yapan TJA, zorba egemenliğe karşı dünyanın her yerinde eylemde olduklarını söyledi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Dünya Kadın Yürüyüşü’nün (DKY) uluslararası alanda aldığı 24 saatlik “Feminist Dayanışma” eylem çağrısına ilişkin DBP Kayapınar İlçe binasında açıklama yaptı. Binada Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yazılı “Bütün kadınlar özgür oluncaya dek yürüyeceğiz” pankartı açıldı.

'AKP SÜRECİ BİTİRDİ; BİNLERCE İNSAN ÖLDÜ'

TJA Üyesi Sultan Şakar, kadın iradesi ve bedenine yönelmiş hiçbir tahakkümü kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini söyleyerek, Kürt kadınları olarak tarihsel kimlik, yerel yönetim, siyasal temsiliyet ve özgürlük mücadelesini hedef alan OHAL’i de kabul etmediklerini vurguladı. AKP-Erdoğan tarafından bitirilen 'Çözüm Süreci'ne işaret eden Şakar, savaş kapsamında binlerce insanın öldürüldüğünü, şehirlerin yerle bir edildiğini hatırlatarak, toplumda yaratılmak istenen ayrımcı, kin ve öfke diline son verilmesini istedi.

'ÇÖZÜM ÖCALAN'DA'

Şakar, Kürt sorununda çözümün muhatabının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu belirterek, barış çabalarının görülmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Öcalan’ın tecrit koşullarına da dikkati çeken Şakar, tecridin hukuki ve insani olmadığını kaydetti. Dolmabahçe Mutabakatına geri dönülmesini isteyen Şakar, şunları da ifade etti:

“Dünyanın dört bir yanında yeryüzünü nefret öfkeyle kana bulayan, göçe zorlaması sonucu binlerce insanın ölümüne neden olan, kadınları köleleştiren, kız kardeşlerimizi, siyasi, sokakta, evde, iş yerinde şiddetle hedef alan işsizleştiren, yoksullaştıran, militarist, zorba erkek egemen zihniyete karşı eylemdeyiz. Bütün kadınlar özgür oluncaya dek yürüyeceğiz.”