TJA tecavüze, tecavüzcülere ve aklayanlara karşı eyleme çağırdı

Özgür Kadınlar Hareketi (TJA-Tevgera Jinên Azad), Batman’da onlarca kişinin karıştığı tecavüz vahşetine karşı 17 Mayıs’ta eyleme çağırdı.

Batman’da 14 yaşındaki “G.”ye tecavüz olayına ilişkin yazılı bir açıklama yapan TJA,  bu tecavüz olayı, “sistematik tecavüz ve fuhuş organizasyonu ile karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir” dedi.

Açıklamada, “Tecavüz olayına karışan 30 erkeğin temsil ettikleri siyasi kimlik ve sermaye gücü özellikleri sayesinde kefaletle serbest bırakılması olayı çok daha vahim bir noktaya taşırmıştır” tepkisine yer verildi.

Bu gerçeğin üstünü örtmek için dosya ile ilgili gizlilik kararı verildiğine dikkat çeken TJA;  “Yargının Kürt kadınları ve çocukları söz konusu olunca aldığı kararlar tam bir kadın düşmanlığı biçiminde açığa çıkmaktadır. Biz bu tavrı N.Ç ve Siirt davalarından bilmekteyiz” dedi.

Açıklamada şu çağrı yapıldı: “Bu duruma karşı Batman kadınları ile dayanışmak, tecavüz mağduru kızlarımızın mücadelesini yürütmek ve yargının tecavüzcüleri kefaletle serbest bırakma kararına itiraz etmek için DTK, HDP, DBP kadın meclis ve temsilleriyle, kapatılan kadın kurum bileşenleri ile 17 Mayıs 2017 tarihinde ‘Tecavüzün Kefaleti Olmaz… Tecavüz Satın Alınamaz’ sloganı ile Batman’ da olacağız. Türkiye kadın hareketleri ve feminist grupların bu mücadelemize destek vereceklerine inanıyor ve eylemimize davet ediyoruz.”