GÖRÜNTÜLÜ

TJK-E’den Öcalan’ın özgürlüğü için kampanya

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için TJK-E tarafından “ Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde” sloganıyla kampanya başlattı.

TJK-E Yürütme Üyesi Xanim Engîzek, bütün kadınlara Öcalan’ın özgürlüğü için eylemler içerisinde olması çağrısında bulundu.

İmralı Adasında 17 yıldır tecrit altında tutulan ve 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana da kendisinden haber alınmayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) bir kampanya başlattı. “Kadınlar Önderliği ve özgürlüğü için eylemde” sloganıyla başlatılan ve 3 ay sürecek olan kampanya Abdullah Öcalan’a mektup gönderme başta olmak üzere birçok eylem ve etkinlikler yapılacak. Avrupa genelinde yapılacak kampanya ilişkin ANF’ye konuşan TJK-E Yürütme Üyesi Xanim Engîzek, Kürt kadınları olarak, yaşananlardan dolayı kaygılı olduklarını belirterek, bir an önce ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa’daki Kürt kadınlarına çağrı yapan Engîzek, herkesin kampanyaya katılması gerektiğini söyledi.

‘KAYGILARIMIZ VAR’

Engîzek, Türkiye’nin yaşadığı darbe süreciyle birlikte temel kaygılarının Abdullah Öcalan olduğunu belirterek, “Çünkü şu anda yaşanan bu savaşta önderliğimizden bir haber alamıyoruz. Bu durum da kaygılarımızı oluşturuyoruz. Bir an önce avukatları, ailesi aracığıyla görüşerek, bu kaygıların giderilmesi gerekiyor. Bir kez daha önderliğimizin şahsında Kürtlerin halk olarak, kurban edilmesini istemiyoruz. Buna karşı olduğumuzu yıllardır tüm dünyaya ifade ediyoruz. Şuanda durumun aciliyetinden dolayı bir kez daha çağrı yapıyoruz: O açıdan kaygımızın tüm kamuoyuna, uluslararası kurumlara ve tüm kesimlere ifade etmek için içerisinde girdiğimiz eylemsellikler ve çalışmalar yürütülüyor. Bu önümüzdeki süreçte de bunlar devam edecek ta ki bizler önderliğimizden bir haber alana dek. Zaten Nisan 2015 yılından bu yana haber alamamadan kaynaklı başlattığımız bir kampanya var. ‘Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde” kampanyası çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar oldu. Diplomasi, kitlesel çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar devam ediyor. Fakat gündem bu gelişmelerle yoğunlaştığı için sıcak gelişmeler tanıklıklar ettiği için paralel de kaygılarımızı arttırdı. Kadınlar olarak kaygılarımızın arttığını belirtebiliriz. Tüm kadınlara bu noktada Kürt halkına, sevil toplum örgütlerine ve kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz” dedi.

‘ÖNDERLİĞİMİZLE BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Abdullah Öcalan’a mektup gönderme kampanyasına ilişkin bilgi veren Engîzek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başlattığımız bir mektup kampanyası var, önderliğimize ulaşmak için. Tabi ki düşünsel ve yüreksel olarak ta ulaşmak isteriz ama en başta da fiziksel olarak ulaşmak istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. O açıdan kendisinden haber alma amaçlı bir mektup kampanyası başlattık. Tüm bölgelerde meclis komin tüm üyelerimizin sahiplenerek, geliştireceklerine inanıyoruz. Adımları da başlandı. Bu çerçevede etkinliklerde devam edecek. Çünkü ne yapılan açıklamalar tatmin edici neden yaşanan gelişmeler içerisinde atılan her hangi bir adım bizi ikna edici nitelikte, değil. Bu konuda biz ikna olabilmek için hem eylemselliklerimize devam edeceğiz. Hem de önderliğimizden haber alana kadar da durmayacağız.

Kampanyanın birinci ayağı eylemlerle yürütülecek. Almanya, İsviçre, İsveç, Fransa Hollanda, Belçika, İtalya ve İngiltere olmak üzere tüm Avrupa açısında bunu belirtiyorum. Örgütlü olduğumuz tüm alanlarda kadınlar eylemler yürütecek. Aynı zamanda diplomatik olarak da çalışmalarımız olacak. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri parlamento düzeyinde yürütülen görüşmeler ve çeşitli ittifaklar çerçevesinde yürütülecek. Diğer halkların kadınlarıyla bir araya gelerek, önderliğin özgürlüğü amaçlı çeşitli eylemsellikler planlamamızda.”

‘TOPLU OLARAK MEKTUP GÖNDERECEĞİZ’

TJK-E Yürütme Üyesi Engîzek her kesin mektup kampanyasına katılmaya çağırarak, şunlara dikkat çekti: “Mektup kampanyası için şunu belirtebilirim, yediden yetmişe tüm insanlarımızın kendisini önderliğe ulaştırması için Türkiye üzerinde bir baskı oluşturmak gerek. Bu baskı siyaseten görünecek bir baskı oluşturmayabilir ama daha çok kendimizi önderliğe ulaştırma, mektup yazma çerçevesinde bir kampanya. Bu genel kampanya içerisinde bir parça. Son gelişmelere bağlantılı olarak tüm kadınlar yoğun bir eylemsellikler içerisinde olmaları gerekiyor.”

Engîzek, önümüzdeki günlerde örgütlü oldukları bütün ülke ve kentlerde Öcalan’a mektup göndereceklerini söyledi.

...