TJK-E'den Strasbourg'taki nöbet eylemi için çağrı

TJK-E, Strasbourg'ta düzenlenecek, İmralı'daki ağırlaştırılmış tecride karşı düzenlenecek nöbet eylemine katılım çağrısında bulundu.

TJK-E Yönetimi, Strasbourg'ta 19-25 Haziran'da düzenlenecek nöbet eylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Kürt halkına dönük soykırımcı saldırılara ve halkın tarih yazan direnişine değinilen açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekildi.
"Uluslararası komplo ile birlikte tüm uluslararası güçlerin özellikle de ABD'nin  denetiminde olan İmralı Cezaevi'nde uygulanan tecrit-izolasyon giderek derinleştirilerek sürdürülmektedir" vurgusunu yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

'NÖBET EYLEMİ ZENGİNLEŞTİRİLEREK DEVAM EDECEK'

"Kürt halkının örgütlü mücadelesi gelişip büyüdükçe buna paralel olarak uygulanan tecrit ve izolasyon derinleştirilerek sürdürülmektedir. Gerek Rojava'daki direniş ve devrim mücadelesi, gerekse Kuzey Kürdistan'da gelişen öz yönetim direniş ve devrim süreçleri bunu göstermektedir. Kürt Halk Önderliği'nin tüm ulus-devlet politikalarının halklar üzerindeki uygulamalarını deşifre ettikçe ve yerine halklar açısından en yaşanabilir yaşam modelini geliştirdikçe üzerindeki baskı ve tecrit uygulamaları derinleştirilerek devam etmiştir. Türk devletiyle yapılan görüşmelerin bu sebeple kesilmesinin ardından 5 Nisan 2015 tarihinden beri uygulanan tecrit derinleştirilerek devam etmektedir. Tüm bu gelişmelere bağlı olarak Avrupa ülkelerinde çeşitli diplomatik çalışmalar ve eylemsellikler ile uluslararası güçlerin bu konuda harekete geçmesi için çalışmalar yürütülmüştür. 'Kadınlar Önderliği ve özgürlüğü için eylemde' kampanyasına bağlı olarak geliştirdiğimiz siyasi çalışmaların yanı sıra pek çok eylemsellik  gerçekleştirilmiştir.  Bu eylemselliklerden biri Strasburg nöbet eylemidir.  Her hafta 5 kişilik gruplar halinde sürdürülen nöbet eylemi bu yıl 4. yılına girmektedir. Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve CPT'inin önünde başlayan nöbet eylemi, kesintisiz bir biçimde devam etmişter ve  25 Haziran'da 4. yılına girmektedir. Ayrıca ayda bir burada sürdürülen nöbet eylemi TJK-E üyeleri tarafından devralınmaktadır. Bundan sonra da bu katılımla devam edecek olan nöbet eyleminin dönemsel olarak farklı etkinlikler ile zenginleştirilerek sürdürüleceğini belirtmek istiyoruz."

KATILIM ÇAĞRISI

TJK-E, açıklamasının sonunda nöbet eylemine ilişkin şu çağrıya yer verdi:
"19-25 günleri arasında nöbeti devralacak olan Demokratik Toplum Merkezleri eşbaşkanlarının eylemine Avrupa'da yaşayan tüm örgütlü kadınları; özellikle 23 Haziran günü yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına başta Strasbourg ve çevresi, İsviçre, Güney Almanya'da yaşayan kadınları, gençleri ve halkımızı  çağırıyoruz."