TJK-E: Öcalan için sesimizi yükseltelim

TJK-E, Öcalan'dan haber alınamamasının kaygıları artırdığına dikkati çekerek, "Bu belirsiz duruma karşı tepkilerimizi ortaya koymalı, sesimizi yükseltmeliyiz" çağrısında bulundu.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), yazılı açıklama yaparak, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumuyla ilgili kaygıların arttığını belirtti.

Yaşananların bir iktidar savaşı olduğu ve bunun nedeni olarak da Kürt sorununun çözülmemesinin işaret edildiği açıklamada, "Bu tür kaos ortamlarında, iktidar mücadelelerinde en çok katledilen, tasfiye edilen, başta kadınlar ve farklı inanç toplumları ve muhalif çevreler olmaktadır" denildi.

Açıklamada, "Başta Türkiye olmak üzere tüm ortadoğu da özgürlüğün ve demokrasinin garantisi olan Kürt Halk Önderliği Abdullah Öcalan'dan hiçbir haber alınmaması, avukatların ve ailenin yaptığı görüşme taleplerinin reddedilmesi bu kaygı ve endişeleri daha fazla arttırmaktadır. Aynı zamanda idamın tekrar gündeme konulması ve tartışılması ya da şaibe uyandıran haberlerin yayımlanması örgütlü kadınlar olarak kaygı ve endişelerimizi arttırmaktadır" denildi.

'DAHA GÜÇLÜ TEPKİ GÖSTERELİM'

TJK-E, açıklamasının sonunda şu çağrılara yer verdi: "Örgütlü kadınlar olarak yaşanan bu belirsiz duruma karşı tepkilerimizi ortaya koymalı, sesimizi yükseltmeliyiz. TJKE-E'ye bağlı tüm meclis, komün, inisiyatifler başta olmak üzere tüm halkımızı, gençleri, Kürt halkının dostlarının bu durum karşısında daha güçlü eylemsellikler geliştireceklerine inanıyoruz. Örgütlü kadınlar olarak yürütmekte olduğumuz 'Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü İçin Eylemde' kampanyasını sürecin gelişmeleri karşısında daha güçlü tavır ve tepkilerimizle geliştirmeliyiz."