TJK-E ‘Rêber Apo'nun Özgürlüğü için 1 Mektup’ kampanyası başlatıyor

TJK-E Koordinasyonu, 15 Temmuz- 9 Ekim tarihleri arasında ‘Rêber Apo'nun Özgürlüğü için 1 Mektup” kampanyası başlatacak. TJK-E, herkesi kampanyaya aktif katılmaya ve sahiplenmeye çağırdı.

TJK-E Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir kampanya başlattı.  TJK-E “Önder Apo'nun özgürlüğü için bugüne kadar birçok eylem ve etkinliğe öncülük eden Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E olarak bu kez de ''Özgürlük İçin 1 Mektup'' kampanyası başlatıyoruz” dedi.

“Önderliğimize uygulanan tecrit ve baskı politikaları hiç bir kural ve hukuk tanımaksızın tamamen İmralı özel sistemi olarak pratikleştirilmiştir” denilen açıklamada, “Ne aile ziyaretleri ne avukat görüşmeleri ne de sağlık hizmetlerinden yararlanmayan Önderliğimiz, günlük gazeteleri alamamakta, sınırlı sayıda kitaba ulaşabilmektedir. Tecrit içinde tecrit yaşatılarak dünyadan ve yaşamdan izole edilmiştir. Büyük bir izolasyon ve tecrit altında İmralı işkence sisteminde her anı büyük bir eziyet ve psikolojik savaşa dönüştürülmüştür. Bütün bu baskı ve izolasyon politikalarına karşı büyük bir direniş ve mücadele geliştiren Önderliğimiz fiziksel tutsaklığa rağmen ruhsal, duygusal ve düşünsel gücü ve iradesi ile özgürlük tutkularını hep diri tutmuştur. Önderliğimiz mücadeledeki azim, inat ve irade gücü ile Kürt halkına umut ve özgürlük rêberi olmuştur” ifadelerine yer verildi.

‘1 MEKTUP KAMPANYASINA HERKES AKTİF KATILMALI’

TJK-E Koordinasyonu açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak ''Özgürlük İçin 1 Mektup'' kampanyası ile Önderliğimize olan özlemlerimizi telafi edemeyeceğimizin farkındayız ancak bir mektupla da olsa, düşmana biz buradayız, birlikteyiz demeye devam edeceğiz. Unutmadık, unutturmayacağız diyecek ve geleceğimizi Rêber Apo'nun düşünceleri ve yaşam felsefesi ile öreceğimizi inatla hatırlatacak ve hep canlı tutacağız. Bir satır ile bir nefes olacak olan sevgimizle kelimelerimiz ve sözcüklerimiz yüreğimizden damlayacak ve bir adada deryalara dönüşecektir.

Her Kürdistanlı ve kadınlar, gençler, çocuklar 15 Temmuz'dan başlayarak 9 Ekim komplosunun yıldönümüne kadar devam edecek olan Rêber Apo'nun Özgürlüğü için 1 Mektup kampanyasına aktif katılmalıdır. Herkes yüreğinin sesini dinleyerek içinden ne geçiyorsa öyle yazmalı öyle kaleme almalıdır. İsteyen kart, isteyen mektup gönderebilir. Önemli olan İmralı Adası’na ulaşmak, bunun için emek ve çaba harcamaktır. Kampanyamız 3 ay sürecektir. Kadın meclislerimiz, komünlerimiz, inisiyatif ve TJK-E bileşenleri örgütlü kadın ve halk ile zaman zaman toplu bir şekilde postanelere giderek bir eylem biçiminde kart veya mektupları gönderebilir ya da bulunduğu yerde bireysel gönderebilir. Her iki yöntemde etkili kullanılarak TC Adalet Bakanı ve İmralı işkence sisteminin mimarları büyük bir baskı altına alınmalıdır.

Bununla birlikte Önderliğimiz için örgütlü olduğumuz tüm alanlarda Amnesty İnternational önünde mitingler yapılacak ve Rêber Apo'ya uygulanan tecrit protesto edilerek özgürlüğü talep edilecektir.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E İmralı Cezaevini ziyaret eden CPT'nin Kürt halkının ve biz kadınların kaygılarına yanıt verecek bir açıklama yapmasını bekliyoruz. CPT'nin Kürt halkına karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısını yineliyoruz. Kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler eğer kamuoyuna yansımıyorsa, ailesi başta olmak üzere avukatları ve halkı haber alma hakkına sahip olamıyorsa, CPT en başta kendini gözden geçirmeli ve İmralı'da yapmış olduğu görüşmenin içeriğini ve Önderliğimizin sağlık, güvenlik koşullarını açıklaması gerekmektedir.

Bu temelde tüm duyarlı ve sorumluluk sahibi kadınlarımızın, dostlarımızın ve yurtseverlerimizin Rêber Apo için 1 Mektup kampanyasına aktif katılmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz.”