TJKE: Amed’deki saldırıyı protesto eylemlerine güçlü katılalım

TJKE, HDP’ye yönelik bombalı saldırıyı nefretle kınayarak, “Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınları, tüm dostları, demokrasi ve özgürlükten yana olanları Avrupa'nın her yerinde yapılacak olan eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz“ dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), HDP’ye yönelik bombalı saldırıyı nefretle kınayarak, “Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınları, tüm dostları, demokrasi ve özgürlükten yana olanları Avrupa'nın her yerinde yapılacak olan ve Amed'de yapılan alçakça saldırıyı kınama amaçlı yapılacak eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz“ dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), HDP'nin Amed'de görkemli bir şekilde gerçekleştirdiği büyük seçim mitingine alçakça bombalı bir saldırı yapıldığını belirttti. TJKE açıklamasında „Yüzbinlerce Amedli kadın, genç, erkek, yaşlı ve çocukların katıldığı bu mitingde büyük bir provokasyon ve katliam gerçekleştirilmiştir. Bu provokasyon ve saldırıyı büyük bir nefretle kınıyoruz. 4 insanımızın yaşamını yitirmesi, yüzlerce insanımızın yaralanması bizlerde ve halkımızda büyük bir öfke yaratmıştır“ denildi.

'BU ALÇAKÇA SALDIRI HDP’NİN ZAFERİN DUYULAN KORKUDAN KAYNAKLANMAKTADIR'

“HDP'nin Amed mitingine yönelik yapılan bu alçakça saldırı, barışın, demokrasinin, insan ve kadın haklarının 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin kazanacağı zaferden duyulan korkudan kaynaklanmaktadır“ denilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“HDP etrafında birleşen halklarımızın barış çağrılarına 'savaş ve şiddet politikaları' dayatılmak istenmektedir. Bu saldırı da AKP hükümetinin savaş ve şiddet politikalarının ve dilinin sonucunda yaşanmıştır.

‘BU DİKTATÖRLÜK REJİMİNE CEVABIMIZ 7 HAZİRAN’DA DEMOKRASİ ZAFERİ OLACAKTIR‘

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun dillendirdiği zihniyet ve politika, HDP'nin Türkiye ve Kürdistan şehirlerinde yürüttüğü seçim çalışmaları bugüne dek her türlü saldırı yöntemleriyle darbelemek istemiştir. HDP bürolarına, çalışanlarına, seçim mitinglerine dönük saldırılarda halkımız şehitler vermiş, yüzlerce insanımız da yaralanmıştır. En son Bingöl ve Erzurum'da yaşanan saldırılar da göstermiştir ki, Türkiye'deki diktatörlük sistemi ve onun temsilcileri 7 Haziran'da yaşayacakları yenilgiyi çok iyi bildiklerinden şiddet ve provokasyona başvurmaktadırlar. 

Bu diktatörlük rejimine en büyük cevabımız 7 Haziran seçimlerinde yaratılacak olan büyük barış ve demokrasi zaferi olacaktır. HDP büyük insanlık ve özgürlük gücü olarak Türkiye'deki tüm emekçilerle, ezilenlerle, kadınlarla zaferi karşılayacaktır. Bu zaferi kimse engelleyemeyecektir.

Bu temelde Avrupa'daki Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlar olarak Amed katliamını güçlü eylemselliklerle kınayalım. Amed'de yapılan saldırıyı kınama eylemlerine tüm kadınlarımız katılmalıdırlar. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE) olarak; Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınları, tüm dostları, demokrasi ve özgürlükten yana olanları Avrupa'nın her yerinde yapılacak olan ve Amed'de yapılan alçakça saldırıyı kınama amaçlı yapılacak eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz