TJKE: Bu alçakça saldırıya sessiz kalınmamalı

TJKE, İran devletinin Ferinaz Xosrawani şahsında gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı kınadı. Açıklamada, “Avrupa'daki Kürdistanlı, Türkiyeli kadın örgütlenmeleri de bu vahşet karşısında sessiz kalmamalı“ denildi

TJKE, İran devletinin Ferinaz Xosrawani şahsında gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı kınadı. Açıklamada, “Avrupa'daki Kürdistanlı, Türkiyeli kadın örgütlenmeleri de bu vahşet karşısında sessiz kalmamalı, İran devletini kadın ve insanlık düşmanı politikalarından dolayı protesto etmelidirler“ denildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), “7 Mayıs günü Rojhilata Kürdistan'ın Mahabad kentinde İran devletinin kadın ve insanlık düşmanı yüzü bir kez daha insanlık suçu işlemiştir. İran İstihbarat görevlilerinin tecavüz girişiminden kurtulmak için Kürt kadını Ferinaz Xosrawani kendisini 4’üncü kattan atarak yaşamını yitirmiştir.

Kendisine insanım diyen tüm kadınlar adına bu vahşi katliamı büyük bir öfke ve nefretle kınıyoruz. Bu alçakça katliam karşısında sessiz kalmayan ve en temel hak olan yaşam hakkını savunan Doğu Kürdistan halkımızın gösterdiği öfkeyi ve eylemleri de selamlıyoruz“ dedi.

‘KİMSE SUSMAMALI‘

“İran devletine bağlı güçlerin gerçekleştirdiği bu katliam, Ferinaz Xosrawani şahsında tüm kadınlara ve insanlığa dönük yapılmış bir saldırı olmaktadır“ denilen açıklama şunlar belirtildi:

“Erkek egemenlikli zihniyet sahipleri tarafından gerçekleştirilen bu alçakça saldırı karşısında hiç kimse susmamalı, tavrını ve tepkisini ortaya koymalıdır.

Bu olay bir kez daha göstemiştir ki, İran devleti kadın ve halklara karşı gittikçe derinleşen bir katliam, bastırma politikasını uygulamaktadır. Bu olay, Ortadoğu'da ve İran'da bilinçlenen, kendisine dayatılan tecavüz ve ölüm politikalarını kabul etmeyen kadına karşısında duyulan korkunun da göstergesidir. Bu saldırı aynı IŞİD vahşi çetelerinin uyguladığı kadın ve toplum katliamının bir parçasıdır. Kadını bedeniyle, varlığıyla, düşüncesiyle katleden, kendine köle yapmak isteyen bu zihniyet sahipleri, zulme-faşizme karşı direnen ve onurunu koruyan kadına karşı pervasızca saldırmaktadır.

Aynı İran daha önce de Reyhane Cebari'yi kendisine saldıran devlet görevlisi karşısında yaşamını savunduğu için idam etmiştir. Yine 9 Mayıs 2010 tarihinde Kürt kadın devrimci Şirin Elemhuyi'yi de idam etmişlerdir. İran toplumunda ve zindanlarında kadına, özgürlük ve demokrasiden yana olanlara karşı baskı, zulüm, tecavüz, idam politikaları devrede tutulmaktadır. Kürt kadın devrimci Zeynep Celaliyan ise hala büyük işkenceler altında zindanda esir tutulmaktadır.

İran, Türk ve diğer Arap devletleri Ortadoğu'da yükselen demokratik-özgürlükçü devrimin öncü gücünün kadınlar olduğunu çok bilmektedirler. Bilinçlenen, örgütlenen kadının devrimci çıkışından ve güç olmalarından korkmaktadırlar.

Açıktır ki, İran Ortadoğu'da hegemonik, sömürgeci güç olmaya çalışırken, bunu kadını ve toplumu katlederek, insanlık suçunu işleyerek yapmaktadır. Ferinaz Xosrawani bir Kürt kadını olarak tecavüz girişimine karşı tutumunu kendini ölüme yatırarak ortaya koymuştur. İran'ın kirli yüzünü ortaya koymuştur. Ferinaz'ları, Reyhane'leri, Şirin'leri sahiplenmek, İran devleti ve diğer katliamcı-tecavüzcü devletlerden hesap sormak hepimiz için kadın ve insanlık onurunu koruma görevidir.“

 

EYLEMLERE GÜÇLÜ KATILIM ÇAĞRISI

Ortadoğu kadınlarının, özelde de Kürt kadınlarının zulme, erkek egemenlikçi vahşete ve her türlü sömürgeci saldırılara karşı kendini savunmaya devam edeceklerini vurgulayan TJKE, “Şengal'den Kobanê'ye kadar kadın ve insanlık onurunu savunan Kürdistanlı kadınlar bunun tarihi kahramanlık örneklerini ortaya koymuşlardır.

Avrupa'daki Kürdistanlı, Türkiyeli kadın örgütlenmeleri de bu vahşet karşısında sessiz kalmamalı, İran devletini kadın ve insanlık düşmanı politikalarından dolayı protesto etmelidirler.

Ferinaz Xosrawani'yi, yine şahadet yıldönümü vesilesiyle Kürt kadın devrimci Şirin Elemhuyi şahsında İran'da, Rojhilata Kürdistan'da direnen tüm kadınları güçlü sahiplenmelidirler. 

Bir kez daha İran devletinin Ferinaz Xosrawani şahsında gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı kınıyor, kadınları yapılacak protesto eylemlerine güçlü katılmaya davet ediyoruz“ dedi.