TJKE: Erdoğan kadın ve insanlık düşmanı olduğunu bir kez daha gösterdi

TJKE, Türkiye Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Iğdır’da kendisini protesto eden kadınlara hakaret etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Erdoğan, bir kez daha kadınların ve halkların düşmanı olduğunu gösterdi” dedi.

TJKE, Türkiye Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Iğdır’da kendisini protesto eden kadınlara hakaret etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Erdoğan, bir kez daha kadınların ve halkların düşmanı olduğunu gösterdi” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TKJE) Türkiye’de halkların başında ‘cumhurbaşkanı’ değil, adeta bir bela olarak duran R. Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha kadınların ve halkların düşmanı olduğunu gösterdiğini belirtti. Iğdır’da göstermelik yapılan bir açılış töreninde konuşan Erdoğan’ın kendisini protesto eden kadınlara dönük hiçbir onurlu ve terbiyeli insanın düşünmeyeceği ve söylemeyeceği sözler sarf ettiğini belirten TJKE, “İktidar hırsının kişiyi ne kadar düşürdüğünün kanıtı olan bir kafaya ve dile sahip olan Erdoğan, kadına yönelik bu hayâsızca sözleriyle diktatörce ve faşizan politikalarına devam etmektedir. Iğdır'da demokratik tavırlarını ortaya koyan kadınlara söylenen bu terbiyesizce sözler, tüm halklara yapılmış bir hakaret olmaktadır.

Erdoğan'ın taşıdığı ve dillendirdiği bu zihniyet her gün kadınlara taciz ve tecavüz etmekte, kadınları katletmektedir. Bu zihniyet tecavüz kültürünün dili ve kafasıdır. Kadını insan olarak görmeyen, sadece cinsel meta olarak ele alan bu zihniyeti kabul etmemek ve aşmak kendine insanım, demokratım diyen her insanın onur görevidir.

Açık ki bu sözlerin ve zihniyetin sahiplerinin başı olan Erdoğan, Türkiyeli halkları temsil edemez. HDP şahsında yükselen ve büyüyen özgür kadının ve özgür halkların gücü karşısında çılgına dönen Erdoğan ve onu temsil eden siyaset, yenilgiye uğratılmalıdır. 7 Haziran seçimleri bunun adı olacaktır. 7 Haziran'da her kadın özgürlükten, demokrasiden yana tavır alacaklardır. Ona verilecek en iyi cevap, kadınlar ve halklar olarak yakaladığımız özgürlük duruşunu ve gücünü daha da büyütmek olacaktır” dedi.

Savaştan, şiddetten medet uman, kandan, faşizmden beslenen bu zihniyete en güçlü cevabı yine kadınların vereceğine de dikkat çeken TJKE açıklamasında şunlara yer verdi: “Kadın düşüncesini, iradesini, bedenini, yaşamını bu zihniyetten ve bu zihiyetin sahiplerinden özgürleştirecektir. Diktatörlere ve faşizme geçit vermeyecektir.

Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlar daha çok birlik ve beraberlik içinde olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerini sadece kınamakla kalmayacak, her yerde daha güçlü bir kadın hareketini birlikte inşa edecektir.”