Tutsaklar ve yakınları darp edildi

Darbe girişimin faturası yine devrimcilerden çıkartıldı. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde Pazartesi görüşüne giden hem aileler hem de siyasi tutsakların darp edildi.

ANF’ye konuşan ve cezaevinde infaz savcısı tarafından müvekkilleri ile görüşmeleri keyfi bir biçimde engellenen Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Şükriye Erdem, siyasi tutsaklar ve ailelerinin darp edildiğini aktardı. Bu darp sonrası koğuşlara götürülmesi gereken siyasi tutsakların tek kişilik hücreler yerleştirildiğine dikkat çeken Erdem, müvekkilleriyle görüşmek için dilekçe verdiklerini ve cezaevi önünde nöbet tuttuklarını söyledi.

Darbe girişimi ardından Adalet Bakanlığı ilk iş olarak siyasi tutsakların ikinci bir emre kadar avukatlarıyla görüşmesine engel getirirken, bu sabah Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi her Pazartesi yapılan haftalık kapalı görüşlere giden aileler ve siyasi tutsakların darp edildiği ortaya çıktı. Cezaevi infaz savcısının tarafından müvekkilleriyle görüşmeleri keyfi olarak engellenmesine karşı itiraz dilekçesi vermek için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne giden Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Şükriye Erdem, görüşe giden aileler darp edilerek zorla cezaevinden çıkartılırken, olay sonrası koğuşlara konuşması gereken siyasi tutsakların işkence edilerek tek kişilik hücrelere yerleştirildiğine dikkat çekti. Erdem, avukatlar olarak müvekkilleriyle görüşmek için cezaevinde önünde nöbet tutuklarını belirtti.