Uluslararası Kürt Kadın Hareketi, İran rejimini lanetledi

Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği, İtlaat elemanlarının tecavüzünden kurtulmak için bir Kürt kadının intihar etmesine ilişkin açıklama yaptı. İran rejiminin lanetlendiği açıklamada, kadınlara protesto çağrısında bulunuldu.

Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği, İtlaat elemanlarının tecavüzünden kurtulmak için bir Kürt kadının intihar etmesine ilişkin açıklama yaptı. İran rejiminin lanetlendiği açıklamada, kadınlara protesto çağrısında bulunuldu.
Rojhılat Kürdistanı’nın Mahabad kentinde Tara Oteli’nde çalışan bir Kürt genç kadının İran İstihbarat Teşkilatı İtlaat elemanlarının tecavüzünden kurtulmak için 4. kattan atlayarak intihar etmesine ilişkin tepkiler devam ediyor. 
Uluslararası Kürt Kadın Hareketi Temsilciliği, yazılı açıklama yaparak, Kürt kadın Ferinaz Xosrwanî'ye yapılan saldırıyı lanetledi. "Ataerkil sisteminin kadın bedeni üzerinden talan ve sömürü ifadesi olan tecavüz kültürü ne yazık ki Ortadoğu'da İran diktatör rejiminin istihbarat elemanları tarafından yürütülmektedir" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

'İRAN TOPLUM KIRIMINI HEDEFLİYOR'

"İran devleti tarafından Kürt siyasetçi ve özelde Kürt kadın siyasi tutuklularına dönük yürütülen imha politikalarını yakından takip ediyoruz. Siyasetçi Zeynep Celaliyan'ın cezaevinde sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Gerçekleşen bu olayda ise yine söz konusu mağdur hem Kürt hem de kadındır. İran'ın  Kürtlere karşı bu kimliksizleştirme, iradesizleştirme ve imha politikaları bir halkın ve toplumun kırımını hedeflemektedir. İran'da kadınlar hala siyasi düşüncelerinden dolayı tutuklanmakta, idam edilmekte ve her türlü işkence görmektedir. İran'da yaşayan kadınlar şeriat yasaları ile yargılanmaktadırlar. Kürt kadın hareketi olarak bu tür uygulamalara karşı güçlü kampanyalar yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Kadın kırımının bir ifadesi olan tecavüz kültürüne karşı mücadelemiz kesintisizdir.  İran rejimi elemanlarının kadının bedenine saldırısı aslında Ortadoğu'da yükselen kadın devrimine ve kimliğine karşı ideolojik bir saldırıdır. Bu tür yönelimlerle bu mücadeleyi kırmayı hedefleyen bu güçlerin başarısız kalacağı bilinmelidir. Kadının devrimi ve örgütlenmesi yönelimler arttıkça çoğalmakta ve güçlenmektedir. Niketim olay ardından halk ayaklanmasının gerçekleşmesi bunun somut ifadesidir."

PROTESTO ÇAĞRISI

Açıklamada, "Egemenlikli erkek zihniyetine restini çeken ve boyun eğmeyen bu onurlu Kürt kadının direnişini daha da yükseltmeliyiz" denilerek, Kürt kadınlara olayı protesto etme çağrısı yapıldı.