GÖRÜNTÜLÜ

Utamara Kadın Vakfı 10’uncu yaşını kutladı

Almanya’nın Kasbach şehrinde çalışmalar yürüten kadın vakfı Utamara 10 kuruluş yılını düzenlediği bir etkinlikle kutladı.

Linz, Bonn, Neuwied, Köln gibi kentlerden Kürdistanlılar, Alman ve değişik halklardan katılımcıların olduğu etkinlik bir piknik havasında gerçekleşti.

Açılış konuşmasını kurumun sözcüsü Sandra Cray yaptı. On yıllık çalışma ve ürünün arkasında çok sayıda kadının düşünce, öneri ve pratiği ile büyük bir zenginlik kattığını, proje ve çalışmalara katkı sunanlara teşekkür etti.

2005 yılında Kürdistan’da bir görev için bulundukları sırada talihsiz bir trafik kazasında hayatını kaybeden Uta ve Amara’nın çok güçlü kadın kişilikler olduğunu söyleyerek “Onların anısını yaşatma ancak kadınları bilinçlendirerek, güçlendirerek gerçekleştirilebilirdi. Bunun da araçlarından biri bir kadın vakıf çalışması olabilirdi. Bu amaçla onların adına bu vakıf kuruldu. On yılı geride bırakıyoruz ancak biliyoruz ki; daha çok çalışmamız gerek. Devam etmek ve çalışmalarımızı daha da geliştirmemiz gerekiyor. Audre Lord’un dediği gibi `Bir tek kadın bile özgür değilse biz de özgür olamayız, onun özgürlüğü için kendi özgürlüğümüz için savaşıyormuşuz gibi mücadele vereceğiz” dedi.

Köln Tekoşin Çocuk Folklor ekibinin gösteriminden sonra izleyiciler de halaya eşlik etti. Daha sonra Narinxan stranları ile renk kattı.

Utamara kitap ve tanıtım broşürlerinin sergilendiği standın yanı sıra Kürt ve Alman mutfağından lezzetler sıcağı sıcağına katılımcılara sunuldu.

 

...