Wuppertal’da kadınlar ‘şiddete hayır’ dedi

Almanya’nın Wuppertal kentinde bir basın açıklaması düzenleyen kadın örgütleri 'Kadına Şiddete Hayır' dedi.

25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddet Günü etkinlikleri kapsamında Almanya’nın Wuppertal kentinde Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde saat 15.00’da  Ctiy Arkaden önünde düzenlenen basın açıklamasına Alman kadın örgütleri de katıldı.

Viyan Kadın Meclisinden Semra Temel, Örgütlü kadınların şiddete karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Kadına karşı şiddet her yerde uygulanıyor, her yerde şiddetin yüzü farklı, özellikle Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddet çok acı verici. Çünkü hem devlet terörü hem de DAİŞ çeteleri gibi insanlık dışı örgütler var. Bunlara karşı mücadele etmek gerekiyor. Bu yüzden kadınları örgütlü bir dayanışmaya çağırıyoruz. Biz kadınlar sustukça, katliamlar, kölelik, şiddet ve sömürü herzaman yanı başımızda olacak. Buna dur demek için sesimizi hep beraber yükseltelim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla 25 Kasım Çarşamba günü saat 17.00'da Ctiy Arkaden önünde bir miting yapılacağı belirtildi.

Eylem, “Jin jiyan, azadi”, “Kadınlara yönelik katliamlar durdurulsun” ve “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganlarıyla son buldu.