YJA-Star: 1 Haziran atılımı soykırıma karşı direniştir

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, 1 Haziran atılımının esas olarak uluslararası komploya, kültürel soykırım rejimine olduğu kadar işbirlikçiliğe ve tasfiyeciliğe karşı da bir direniş hamlesi olduğunu belirtti.

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, 1 Haziran atılımının yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “özgür yaşamda ısrarın ve kararlılığın sembolü ve devrimci halk savaşının zemini olan 1 Haziran hamlesine öncülük eden Mahirlerin, Slavların, Tekoşinlerin, Beritanların, Seyit Rızaların, Kendalların, Sidarların, Diclelerin, Roza, Nuda, Adıl ve Gulbaharların şahsında o dönemin öncülük sorumluluğunu omuzlayan ve olmaz denilen yerde direnişi güçlendirerek tüm umutları yeniden yeşerten kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bizlere devrettikleri mücadele bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Bugünlerin yaratıcısı ve mimarı olan Önderliğimizi sonsuz bir bağlılık ve sevgiyle selamlıyoruz” dedi.

‘1 HAZİRAN KOMPLO, SOYKIRIM VE TASFİYECİLİĞE KARŞI DİRENİŞ HAMLESİDİR’

YJA Star açıklamasında, “Nasıl ki Kürt yoktur, bitmiştir denilen bir süreçte bir diriliş hamlesi olarak 15 Ağustos hamlesi gerçekleşmişse, PKK bitti bitiyor, tasfiye ettik denilen ve yoğun bir imha yöneliminin olduğu süreçte de bir özgürlük atılımı olarak 1 Haziran atılımı gerçekleşmiştir. 1 Haziran atılımı esas olarak uluslararası komploya, kültürel soykırım rejimine olduğu kadar işbirlikçiliğe ve tasfiyeciliğe karşı da bir direniş hamlesi olmuştur.

Bugün eğer Kürt özgürlük hareketi hem Kürdistan’da hem de Türkiye, Ortadoğu ve dünyanın birçok yerinde ideolojik, askeri, siyasi mücadelesini en üst düzeyde sürdürebiliyor ve büyük başarılar yakalayabiliyorsa bunda 1 Haziran’ın çok önemli bir payı bulunmaktadır. 1 Haziran hamlesinin yarattığı özgürlük ruhu kendisini bugün de tüm mücadele alanlarında göstermektedir. Faşizmde sınır tanımayan Erdoğan ve çete hükümeti bu özgürlük ruhunu yok etmek için tüm varını yoğunu ortaya koymaktadır. Bu temelde faşist uygulamaları ve pervasız saldırıları ile Kürt halkına, Türkiye’deki tüm özgürlükçü ve demokratik güçlere yönelmektedir. Bu saldırılara karşı ise en büyük cevap yine Kürt özgürlük savaşçılarından ve halkından gelmiştir. Bu saldırıların da sonuçsuz kalacağı ve kazananın mutlaka 1 Haziran ruhuyla direnenler olacağı kesindir” ifadelerine yer verildi.

‘EN BÜYÜK MÜCADELEYİ KADINLAR VERECEK’

“Biliyoruz ki bu zaferin kesinlik kazanmasında en büyük rol ve misyon özgürlük savaşçılarına düşmektedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “YJA-Star olarak Nudalardan, Sorxwinlerden, Beritan Şemzinanlardan, Diclelerden aldığımız özgürlük ruhunu  Çiçeklerle, Rukenlerle, Bınevşlerle, Rojinlerle sürdürdük. Bu yoldaşlarımızın ruhu kendisini Nalinlerde, Sterklerde, Helinlerde, Hindistan ve Jindalarda bir kez daha göstermiştir. Bu ruhu her ne pahasına olursa olsun mücadelemizin her anında yaşamsallaştıracağız. Kadına, yaşama, özgürlüğe, farklılığa dair ne varsa yakıp yıkmaya çalışan; kendi çirkinliklerini örtbas etmek için doğruya, güzele ve hakikate dair ne varsa saldıran bu zihniyete karşı en büyük mücadeleyi kadınlar verecektir.

Nasıl ki Yerivanlar, Nujiyanlar, Zeryanlar 1 Haziran ruhuyla canlı kalkanlar olarak özgürlük saflarına yönelip büyük bir mücadeleyi omuzladılarsa inanıyoruz ki bugün de Kürdistan’ın yiğit kızları aynı ruh ile bu büyük ve onurlu mücadelede yerlerini alacaklardır.

Özgür yaşam iddiamızı ve zafer kararlılığımızı bu vesile ile bir kez daha yineliyoruz. Bu temelde Bir Haziran Özgürlük Atılımını başta Önderliğimize, şehitlerimize, tüm özgürlük savaşçılarına ve Kürt halkına kutluyoruz. Kazanan mutlaka özgürlük olacaktır.“