YJA Star: Bêrîtanlaşan Kürt kadını özgürleşen Kürdistan’dır

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 25 Ekim 1992 yılında yaşamını yitiren Gülnaz Karataş’ı (Bêrîtan) anarak, "Bêrîtanlaşan Kürt halkı özgürleşen Kürdistan’dır” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 25 Ekim 1992 yılında yaşamını yitiren Gülnaz Karataş’ı (Bêrîtan) anarak, “Rojava ve Bakur başta olmak üzere dört parça Kürdistan’da gelişen bu ruh Bêrîtan yoldaşın yaratmış olduğu direniş ve savaş ruhudur. Bu yüzden diyoruz ki; Bêrîtanlaşan Kürt halkı özgürleşen Kürdistan’dır” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklama ile Ekim 1992 yılında yaşamını yitiren Gülnaz Karataş’ı (Bêrîtan) andı.  Açıklamada “Savaşın, özgürlüğün ve güzelliğin sembolü olan yaşamı büyük bir direnişe kavuşturan ölümsüz komutanımız Bêrîtan (Gülnaz Karataş) yoldaş şahsında  tüm ekim ayı şehitlerini ve 2015 Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Hamlesi’nde şahadete ulaşan Ekin, Destan, Evindar, Amara, Eriş Andok, Tolhıldan, Harun, Baran ve tüm kahraman yoldaşlarımızı anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bizler için her gün, her ay anlamlı ve önemlidir. Çünkü her günde ve ayda binlerce güzel yoldaşımızı ölümsüzler kervanına yolculamışızdır. Ekim ayı da böylesine bir aydır. Özellikle de Kadın Özgürlük Mücadelesi’nin Ekim şehitlerinin çok olması bu ayı daha da anlamlı kılmaktadır. Bêrîtanlardan  Gurbetellilere, Kurdêlerden Saryalara, Meryemlerden Destanlara onlarca, yüzlerce şehidi bulunmaktadır” denildi.

“25 Ekim 1992 yılında şahadete ulaşan Bêrîtan yoldaş özgürlüğün ve güzelliğin bedel istediğini, anlamlı yaşama kavuşmanın tek yolunun savaşmak ve mücadele etmek olduğunu tüm insanlığa gösteren emsalsiz bir savaş komutanı olmuştur” denilen açıklamada, “Bugün büyüyen ve insanlığın hak savaşında önemli rol oynayan özgür kadın ordulaşması Bêrîtan yoldaş ile kendisini var etmiştir. Savaş tarz ve taktiğine kadın rengini vermenin ne kadar büyük kazanımlara ve ivmelere yol açtığını en açık haliyle göstermiş, özgürlük adına verilen savaş ile erkek egemen zihniyetin dayattığı savaş arasındaki farkı en somut haliyle ortaya koymuştur. Onun savaştaki bu duruşu ve yaklaşımı özgür kadının en büyük yoldaşı olan Önderliğimizi oldukça etkilemiştir. Önder Apo her zaman olduğu gibi şehide olan bağlılığını en anlamlı şekilde ortaya koymuş ve  kadın ordulaşmasını yaratmıştır. Bugün Kürt halkı Bakur’da, Rojava’da, Başur’da ve Rojhilat’ta emsalsiz bir özgürlük mücadelesi verebiliyorsa bu elbette ki Kürt kadının yarattığı değerler sayesindedir” ifadelerine yer verildi.

YJA Star Komutanlığı, özgürlük mücadelesinin başladığı günden bugüne kadar, her zaman saldırı, imha ve tasfiye girişimleriyle yüz yüze kaldığını belirtti. Kırk yıldır PKK direnişçiliği karşısında başarısızlığa uğrayanların bugün yine saldırılar gerçekleştirdiğini vurgulayan Komutanlık, “Kırk yıldır denenen yollar bugün daha da vahşileştirilerek denenmektedir. Bakure Kurdistan’da yürütülen Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa Hamlesi düşmanın en büyük korkusu haline gelmiştir. Bu hamlede DAİŞ'leşen AKP, karşısında direnen ve öz savunmasını gerçekleştiren bir halk buldu. Kürt halkı faşist TC ordusuna ve AKP diktatöryasına asla boyun eğmeyeceğini, bunun için ne bedel gerekiyorsa vereceğini göstermiştir. Rojava ve Bakur başta olmak üzere dört parça Kürdistan’da gelişen bu ruh Bêrîtan yoldaşın yaratmış olduğu direniş ve savaş ruhudur. Bu yüzden diyoruz ki; Bêrîtanlaşan Kürt halkı özgürleşen Kürdistan’dır” dedi.

KÜRDİSTAN’IN DÖRT BİR YANI BERÎTAN ÇİZGİSİNDE DİRENMELİ

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“AKP faşizmi 7 Haziran seçimlerinden sonra adeta bir azimete uğramış, büyük bir yenilgiyi yaşamıştır. Bunun intikamını da Özgürlük Hareketimizden ve halkımızdan almak istemektedir. AKP iktidar hırsını en çirkin ve vahşi şekilde göstermektedir. Kadın, çocuk ayrımı yapmadan öldüren, katleden, karşısında direnen kim varsa yok etmeye bu zihniyet,  şehitlerimize bile saldırmaktan kendisini alamamıştır. Şehitlerimize saldırmalarının asıl nedeni korkaklıklarıdır. Çünkü yiğitler yaşama, korkaklar ölüme mahkumdurlar.

YJA Star, Bêrîtan yoldaş gibi binlerce özgürlük sevdalısı kadının yarattığı özgür yaşam ordusudur. Özgürlük uğruna toprağa düşen Gurbetellilerin, Meryemlerin, Rotîndaların, Helînlerin, Çiçeklerin, Ekinlerin, Destanların, Delilaların ordusudur. Her YJA Star savaşçısı ardılları oldukları güzelliklerin mücadele aşkı ile özgürlük hamlesine katılmaktadırlar. Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğüne yeminli savaşçılarıyla her gün kendisini daha da büyüten kadın ordulaşması, insanlığın, adaletin, hakkın, ahlakın ve özgürlüğün amansız savaşını vermektedir.

Yürütülen bu savaşın zafere ulaşması kesintisiz bir mücadeleyi gerektirir. Bu yüzden de 7’den 77’ye tüm Kürt halkı kendisini gerçekleştirilen özgürlük hamlesine katmalıdır. Özellikle de genç kadınlar büyük bir öz irade, öz savunma savaşı vererek Bêrîtan çizgisini her yerde ve her zamanda yaşatmalıdırlar.

YJA Star Özgür Kadın Ordusu olarak, tüm gençleri ve kadınları Bêrîtan çizgisinde mücadeleye davet ediyoruz.  Kürdistan’ın dört bir yanı Bêrîtan çizgisinde direnmeli, Bêrîvanlaşarak özgürlük serhildanını zafere ulaştırmalıdır.”