YJA Star, Berivan Şengal’i andı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kasım ayında Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitiren YJA Star gerillası Berivan Şengal kod adlı Dunya Zat Said Hesen’i andı.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kasım ayında Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitiren YJA Star gerillası Berivan Şengal kod adlı Dunya Zat Said Hesen’i andı.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, tüm dünyanın Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihi boyunca birçok kahramanlık ve destana tanıklık ettiğini belirtti. Egemen sistemin 5 bin yıllık kölelik zulmü altında inleyen kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi ışığında yeşerttiğini de kaydeden YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Kürt kadını, kadının en çok sömürüldüğü, hiçe sayıldığı, özgürlüğün anlam kargaşasına tabi tutulduğu demlerde özgürlüğü gerçek anlamıyla buluşturmuştur. Kürt kadını dünya kadınlarına direnmeyi ve mücadeleyi öğretmiştir. Kobanê’de yazılan destana öncülük eden Arin Mirkan Latin Amerika’dan Afrika’ya tüm kadınlar için direniş sembolü olmuştur.

Saralarla başlayan Bınevş Agallerle devam eden ve Arinlerle zirveleşen kadın özgürlük mücadelesi Kürdistan’ın her karış toprağına yayılmıştır. Dört parça Kürdistan’ı birleştiren Kadın özgürlük mücadelemiz ve mücadelemizin kadın şehitleri Kürt ulusal birliğini sağlamıştır. Êzîdî, Alevi, Yarsani, Sunni, Zaza, Kurmanç, Soran ve Kelhor tüm Kürt kadınları ulusal birlik felsefesi ve kadın özgürlük ideolojisi temelinde Kürdistan’ın dört parçasında gözünü kırpmadan canını feda etmişler ve etmeye devam ediyorlar. En son Kasım ayında Medya Savunma Alanlarımızda Şehitler kervanına katılan Berivan Şengal (Dunya Zat Said Hesen) arkadaşımızda direnen Kürt kadınının gücünü bir kez daha tüm dünya ya göstermiştir” dedi.

Tüm dünyanın Êzîdî kadınlarını 3 Ağustos günü yaşadıkları fermanda kaçırılmalarıyla, gözyaşlarıyla ve esaretle tanıdığını da vurgulayan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasına şöyle devam etti: “73 ferman yaşayan Êzîdîler için yaşam 3 Ağustos'ta durmuştu. Ancak heval Berivan yaşamın durmadığını, yeni yaşamın asıl şimdi başlayacağını gösterdi. Ferman sonrası umudunu daha diri tutarak esir düşen tüm Êzîdî kadınların kurtarılması ve intikamlarının alınması için şehit Berivan yüzünü özgürlüğe ve özgürlük mekanları olan dağlara döndü. Berivan Şengal arkadaş tarihi mirası üzerinden Êzîdî kadının gerçek gücünü ortaya çıkarmak için çıktığı yola, mücadelemizin öncülerinden olan Êzîdî kızı Bınevş Agal’ın (Berivan) ismini aldı. Özgürlük yolunu Berivanlarla tanıyan Êzîdî kadınları Berivanların ışığında mücadelelerine devam edeceklerdir. 3 Ağustos’ta esir düşen kadından direnişin sembolü olan kadını yaratan Şengal toprakları şimdi binlerce Berivan tarafından özgürleştiriliyor.

Özgürlük mücadelemizin ilk yurtseverleşen ailelerinden olan Berivan Şengal’in ailesi bu onurlu yolda her zaman kızlarını destekleyerek mücadelesinde Berivan’ın yanında olmuştur. Yaşadığımız büyük kayıp hepimiz için acı olmuştur. Ancak mücadelemiz boyunca yaşadığımız her acı daha büyük başarılar yaratmamız için bize yol göstermiştir. Başta Önder Apo’ya, dört parça Kürdistan’a, tüm Êzîdî halkımıza ve yurtsever ailemize başsağlığı dileklerimizi iletir ve Berivan yoldaşın mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizin sözünü yenileriz.

Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri:

Kod Adı: Berivan Şengal

Adı-Soyadı: Dunya Zat Said Hesen

Doğum yeri: Şengal

Anne - baba adı: Xense Süleyman – Said Hesen

Şahadet Tarihi ve Yeri: Kasım 2015 / Medya Savunma Alanları”