YJA STAR: Ekin Deniz hakikatin yılmaz savaşçısıydı

YJA STAR, savaşçıları Ekin Deniz'in düşmanlarının eline sağ geçmemek için kendisini feda ettiğini belirterek, "Onurlu Kürdistan kadınlarının asla düşmana teslim olmayıp ellerine geçmeyeceğinin bir kez daha sembolü olmuştur'' dedi.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, savaşçıları Ekin Deniz'in yaşamını yitirmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Ekin Deniz şu ifadelerle tanıtıldı:

"Kalbinin derinliklerinden gelen samimi içten gülüşü ve sıcacık yoldaşlığıyla hepimizin gönlünde bambaşka bir yer edinmiş olan Ekin Deniz Fırat arkadaşımızı bir görev esnasında yitirdik. Ekin arkadaş aslen Batmanlı olup, yurtsever ve isyancı bir gelenekten gelen kökenini ve geçmişini iyi tanıyan bilinçli bir arkadaştı. Üniversite okurken gördüğü haksızlıklar karşısında en iyi mücadele alanının PKK saflarında olduğunu idrak etmiş ve 2008’den bu yana aktif bir şekilde Kürdistan Özgürlük Savaşı saflarında yerini almış, erkenden özgürlük dağlarına adapte olmuş ve çok hızlı bir şekilde gelişim katederek çevresinin yüksek sevgisini ve ilgisini kazanmıştır. Örgütün kendisine biçtiği her sorumluluk ve göreve canla başla severek katılmış, sürekli başarıyı esas alarak yaşamıştır. 

'KÜRT KADINININ TESLİM OLMAYACAĞI MESAJINI VERDİ'

Heval Ekin’de Önderlik sevgisi yine PKK’de gelişen yeni yaşama duyduğu sevgi ve bağlılığıyla en güçlü moral değerlerini kendinde var etmiştir.  En zorlu dönemlerde ve koşullarda yüzünden gülümsemesi, gözlerinden ışıltısı eksik olmamış ve bu yoldaşlarına müthiş bir güç ve güven kaynağı olmuştur.  Kürdistan’ın çeşitli alanlarında faşist saldırılara karşı halkını korumayı en ciddi görev bellemiş en ön saflarda yüksek bir kararlılık ve cesaretle öne atılmış, fedaice savaşmıştır. Atılgan, atak, heyecanlı, koparıcı ve sıcakkanlılığıyla hep yoldaşlarının önünde yol açmayı bilmiş, doğal komutanlığıyla sorumluluklarına sahip çıkmıştır. Her arkadaşın severek onun sorumluluğunda göreve gitmeyi istediği bir komutan ve aynı zamanda yoldaş olmuştur. Adaletsizliklere ve haksızlıklara asla tahammül etmeyen karakteri ve ahlakıyla PKK saflarında adaletin ve hakikatin yılmaz savaşçısı olmuştur. Enerjisini aşk ve tutkuyla bağlı olduğu PKK yaşamından ve yoldaşlığından alan Ekin arkadaş hiç yorulmadan, dinlenmeden görevden göreve koşmuş, hep gülerek zorlukları karşılamıştır. 

Garzan eyalet komutanı Şehit Arjin Garzan’ın direnişini, mücadele dolu yaşamını, kadın özgürlüğüne olan tutkusunu kendisine örnek alan Ekin yoldaş tüm fedai yoldaşların daimi takipçisi ve bu uğurda dervişane yürüyüşçüsü olmuştur. Alçaklığa ve namussuzluğa baş eğmeyip direnen ve son ferdine kadar savaşan Kürt isyan geleneğinin can bulmasının ifadesi olan Ekin yoldaş Rındexan’ın adeta dirilerek düşmana haykırışı olmuş, onurlu Kürdistan kadınlarının asla düşmana teslim olmayıp ellerine geçmeyeceğinin bir kez daha sembolü olmuştur."

'SAĞ ELE GEÇMEMEYİ ESAS ALDI'

Görevi gereği Urfa- Suruç’ta bulunmakta olan Ekin Deniz'in şehadet anına ilişkin ise açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"Düşmanın takibi karşısında düşman güçlerinin eline sağ geçmeme tutumunu esas alan yoldaşımız kullandığı arabada bulunan patlayıcı malzemelerin halkın içinde patlaması olasılığını hesaba katarak yerleşim yerlerinden uzaklaşmış ve düşman güçlerinin üzerine gelmesine karşılık sivil halkın zarar görmeyeceği bir mekanı esas alarak arabada bulunan patlayıcıları kendisiyle beraber infilak ettirmiş, böylece şehit olmuştur."

'GÜLÜŞLERİNİ KÜRDİSTAN'IN SEVİNCİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ!'

YJA STAR, açıklamasının sonunda da şunları kaydetti:

"Faşist TC rejiminin başta Önderliğimize olmak üzere tüm Kürdistan halkı üzerinde uyguladığı insanlık dışı muamelelere karşı durmayı özgür ve demokratik bir şekilde yaşamak isteyen her kadının en doğal tavrı olarak gören bir yaşam felsefesine sahip olan Ekin arkadaş buna karşılık elinden ne geliyorsa yapmayı ve 'mutlaka kazanacağız' şiarıyla hareket etmeyi kendisine görev bellemiş ve böyle de savaşmıştır. Ekin arkadaşımızın mutlaka kazanacağız şiarını kendimize ant belliyor, mücadelesini ona layık olacak bir şekilde yükselterek gülüşlerini Kürdistan’ın sevinç kahkahalarına katık edeceğimizi belirtiyor ve zafer sözümüzü yineliyoruz. Kürdistan’da onurlu kadın sembollerimiz daima yaşayacaktır."