YJA Star güçlerinden etkili eylemler: En az 12 asker öldürüldü

YJA Star Basın Merkezi, YJA Star güçlerinin Şemdinli, Muş, Amed ve Siirt’te düzenledikleri etkili eylemlerin sonuçlarını açıkladı. Eylemlerde en az 12 askerin öldürüldüğü açıklandı.

YJA Star Basın Merkezi, gerilla güçlerinin Hakkari’nin Şemzinan ilçesindeki Şapatan karakolunu düzenlendiği eylemde 6 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, Muş, Amed ve Siirt’teki eylemlere ilişkin detaylı bilgiler verildi.

YJA Star Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre:

ŞEMDİNLİ’DE EYLEM: 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

15 Haziran günü saat 10.15'te YJA Star Gerillaları Hakkari'nin Şemzinan alanında Şapatan karakolu ile Şemdinli arasında bulunan Dola Bermêşa mıntıkasında 6 zırhlı araçtan oluşan TC ordusu konvoyuna yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir.

Kobra tipi zırhlı araca yönelik yapılan eylemde zırhlı araç tümden imha olurken; 6 asker öldürülmüş ve 3 asker de ağır yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını ambulanslarla kaldırmıştır. Ayrıca eylem sonrası Şemzinan taburu eylem alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır. Bu eylem Geniş tepede gerçekleştirilen eylem sonucu yaşamını yitiren gerillaların anısına gerçekleştirilmiştir.

MUŞ’TA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

15 Haziran günü saat 12.00'da YJA Star Gerillaları Muş'un Kızılağaç beldesinde bulunan Jandarma Karakolu'na yönelik olarak orta ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde binaların etkili vurulması ile binalarda yangın çıkmıştır. Ayrıca 1 kule de etkili şekilde vurularak imha edilmiştir. Yapılan etkili vuruşlar sonucu 4 asker ve 1 kontra öldürülürken; 2 kontra da yaralanmıştır. Eylemden sonra yaklaşık 16 ambulans karakola gelerek ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. TC ordusu yapılan eylem sonucunda alanda bir operasyon başlatmıştır. Aynı zamanda gerilla güçleri Muş ile Amed'in Kulp ilçesi arasındaki yolu da denetim altına almışlardır.

LİCE’DE EYLEM: 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

15 Haziran günü saat 15.00'de YJA Star Gerillalarımız orta ve ferdi silahlarla Amed'in Lice ilçesine bağlı Hopek tepesine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 asker öldürülürken; 3 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu Taşlık sırtını ve Paşêçiya alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır. Bu eylem son süreçte Amed'de yaşamını yitiren gerillaların anısına gerçekleştirilmiştir.

PERVARİ’DE YOL KONTROLÜ

15 Haziran saat 05.00 - 10.00 arasında YJA Star güçleri Siirt'in Pervari ilçesi ile Van'ın Çatak ilçesi arasındaki yolu kontrol altına almışlardır. Güçlerimiz burada kimlik kontrolü yaparken halkı süreç hakkında da bilgilendirmişlerdir.