YJA Star Merkez Karargah’ı gerilla Hindistan’ı andı

YJA Star: Hindistan’ın yolculuğu Kürt kadınlarının acılarını sevince dönüştürme, Kürt çocuklarına özgür yarınlar yaratma yolculuğuydu. Onun mücadelesi Önder Apo’yla özgür Kürdistan topraklarında buluşma mücadelesiydi.

Türk ordusunun 27-29 Nisan tarihleri arasında Türk ordusunun Dersim’in Aliboğazı bölgesine yönelik düzenlediği operasyonda yaşamını yitiren YJA Star gerillası Hindistan Penaber’i (Hindistan Yüksek) anan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Hindistan yoldaş ve ailesi düşmanın mültecileştirme özünden ve kimliğinden koparma politikalarına karşı her zaman yüzünü Botan’a ve Kürdistan’a dönmüştür” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, 27-29 Nisan tarihleri arasında faşist Tür devletinin Dersim Eyaleti’nin Aliboğazı’na yönelik operasyon gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Bu operasyonda çatışmaların yaşandığını, gerillaların Türk ordusuna karşı kahramanca direndiğini ve darbe vurduğunu dile getiren YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı şunları belirtti:

“Bu çatışmalarda Hindistan yoldaşımız ile bir grup gerilla arkadaşımız son mermisine kadar kahramanca çatışmış ve şehadete ulaşmıştır. Hindistan yoldaşımızın değerli ve yurtsever ailesine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz.  

Hindistan yoldaş ve ailesi, yurtseverliğin ve direnişin kalesi olan Botan topraklarında 90’larda gelişen katliam ve köy yakmalar sonrası teslimiyet ve ihanet dayatmasını kabul etmemiş ve özgürlük hareketine daha sıkı bağlanmıştır. Hindistan yoldaş ve ailesi düşmanın mültecileştirme özünden ve kimliğinden koparma politikalarına karşı her zaman yüzünü Botan’a ve Kürdistan’a dönmüştür. Böyle yurtsever bir ailede şekillenen Hindistan yoldaş mücadele saflarında güçlü bir devrimcilik ve yetkin bir savaşçılık düzeyi ile gelişme kat etmiştir.

Mücadeleye katıldığı 2003 yılından şehit düştüğü ana kadar güçlü ve etkili bir katılım içerisinde olmuştur. Hindistan yoldaş mücadele hayatında medya savunma alanlarından, Botan’a ve en son Dersim eyaletine kadar birçok alanda bulunmuştur. 14 yıllık gerillacılık yaşamında bilinci, emekçiliği, fedakarlığı ve pratik öncülüğü ile aktif bir katılımın sahibi oldu. Savaşın sıcak alanlarından, basın çalışmalarına kadar mücadelenin birçok sahasında yer aldı. Bulunduğu her alanda ve her çalışma da yüksek bir sorumluluk, duyarlılık ile çalıştı, morali ve coşkusu ile tüm yoldaşlarının gönlünü fethetti. Basın çalışmaları yürüttüğü süreçte yaptığı programlar ve yazılarıyla gerilla gerçeğini ve mücadelesini insanlara ulaştırdı.

Dağların dili, gözü olmaya çalıştı. Sıcak savaş sahalarında komuta olarak en önde ve cesur bir duruş sergiledi. Yeni dönemin öncü komutanlarından biri olarak gelişme kat etti. Mücadelenin değişik alanlarında kazandığı tecrübe ile Dersim dağlarına yürüdü ve burada dört yıl boyunca güçlü bir katılım içerisinde oldu. Onun yolculuğu penaberliğe son verme, halkını özgürlüğe ve topraklarına kavuşturma yolculuğuydu. Kürdistan’ı boydan boya adımladı bu aşkla. Onun yolculuğu Kürt kadınlarının acılarını sevince dönüştürme, Kürt çocuklarına özgür yarınlar yaratma yolculuğuydu. Onun mücadelesi Önder Apo’yla özgür Kürdistan topraklarında buluşma mücadelesiydi. Ve hepimizin gerçekleştirmeye ant içtiği bu büyük mücadelede son nefesine kadar savaştı, kahramanca şehit oldu. Mücadelesi ve onurlu duruşu hepimize örnektir ve şehitlerimizin yarım kalan hayallerini gerçek kılarak anılarına layık olmak varlık gerekçemizdir. YJA Star’ın özgürlük savaşçısı ve gerilla komutanı Hindistan Penaber yoldaşımızın ve birlikte şehit düşen yoldaşlarının intikamlarını almak ve zafere ulaşmak sözümüz olacaktır.

Bir kez daha tüm halkımızın ve değerli ailemizin başı sağ olsun diyoruz, mücadele yoldaşları olarak başarı ve özgürlük sözümüzü yineliyoruz.”