YJA Star: Penaber’in kalemi ve silahı yerde kalmayacak

YJA Star Basın Merkezi, Nisan ayı sonunda Dersim’deki bir çatışmada hayatını kaybeden gerilla Hindistan Penaber anısında bir açıklamada bulundu. YJA Star, “Kalemi silahı yerde kalmayacak” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Basın Merkezi, Hindistan Penaber’in 27-29 Nisan tarihleri arasında Dersim alanındaki bir çatışmada hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Açıklamada, Penaber’in YJA Basın Merkezi’nde uzun yıllar aktif bir şekilde çalışma yürüttüğüne dikkat çekildi.  YJA Star Basın Merkezi, “Heval Hindistan'ın tempo, katılım, fedakar ve kahramanlığıyla kadrajımızı her zaman eylem alanına çevireceğiz” dedi.

YJA Star Basın Merkezi’nin Penaber anısına yaptığı açıklaması şöyle:

“Özgürlük hareketimizin çetin saldırılarla yüz yüze olduğu bugünlerde Dersim başta olmak üzere tüm direniş mevzilerinde yoğun bir savaş yaşanmaktadır. Bu yoğun saldırılara karşı gerillalar görkemli bir direniş ve kahramanlık sergilemektedir. 27-29 Nisan arasında hala yoğun çatışmaların yaşandığı Dersim alanında Hindistan Penaber yoldaşımız bir grup arkadaşıyla büyük bir cesaret ile savaşarak şehitler kervanına katıldı. Bu vesile ile YJA Star basın emekçileri olarak Hindistan Penaber şahsında tüm Dersim şehitlerini anıyor ve onların kahramanlıkları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Hindistan yoldaşımız uzun yıllar YJA Star basın merkezinde aktif bir şekilde çalışma yürüttü. Bizim basınımızda büyük emek verdi. Nerede çalışma ihtiyacı olduysa Hindistan yoldaşımız tereddütsüz ve hesapsız bir şekilde hepimizden önce yönünü o alana çevirdi.

Birçok yoldaşımızın ve yurtsever halkımızın onu görme ve tanıma fırsatı olmamışsa da Hindistan yoldaşımız 'Her Dem Gerilla Jin' programı ile herkesin yüreğinde yer edindi. Birçoğu da onu yazdığı yazılarda tanıdı. Hindistan çalışmalarıyla, rengiyle tüm sınırları aşarak hem halkının hem de özgürlük uğruna mücadele eden her insanın yüreğinde yer edindi. Hindistan bu çalışmaları ile gerillanın yaşamını ve gerilla yoldaşlarının en doğal en içten görüntülerini kareleyerek bütün dünyaya tanıttı. Gerillanın sesini, gülüşleri ve kahkahalarıyla dünyaya duyuran yoldaşımız;"gerilla gülüşüyle daha güzelleşiyor, çünkü gülüşünde acı, sancı, özlem ve özgürlük hasreti gizlidir" diyordu. Onun içindir ki tüm görüntülerinde, resimlerinde ve yazılarında gerilla gülüşüyle karşımıza çıkıyordu.

Hindistan yoldaşımız tüm devrim çalışmalarına ciddi bir şekilde yaklaşarak başarıyı esas alıyordu. Bunun için tüm çalışmalarında çalışkanlığıyla, canlılığıyla, moral ve heyecanıyla yoldaşlarının yüreğinde yer almayı başarıyordu. Hindistan için tüm yaşam alanları eylem alanıydı. Bu bilinçle, aktif katılımıyla her zaman başarıyı esas aldı.

Hindistan yoldaşımız başarılı bir gazeteci olduğu kadar bir gerilla olarak da yaşam ve eylem  alanlarında da aktif bir şekilde katılıyordu. Onun içindir ki Hindistan basın çalışmalarında aldığı yetkinlik ve tecrübeyle yönünü sevdası olan Dersim'e çevirdi. 2014 yılında yönünü Dersim alanına çeviren Hindistan yoldaş yoldaşlarının umut, hasret ve sevgisini yüreğine alarak bu anlamlı yürüyüşüne başladı.

Dersim alanında üç yılını dolu dolu geçiren Hindistan yoldaş; orada geçirdiği her günü devrime olan borcunu ancak doğru bir katılım sergileyerek ödeyebileceği düşüncesiyle örgütün ona verdiği bütün görevleri yerine getirdi. En son sergildediği duruş ile yıllardır verdiği emeğe, gösterdiği katılıma layık bir şekilde büyük bir kahramanlık ve cesaretle göğüs göğüse düşmanla son mermisine kadar çatışarak şehitler kervanına katıldı.

Şüphesiz heval Hindistan'ın bu kahramanca duruşuna karşı, yoldaşları olarak şahadetini başımız dik bir şekilde karşılıyoruz. Savaşın yoğunlaştığı gerilla alanlarında yükümüzün daha da ağırlaştığının bilincindeyiz. Bu bilinçle heval Hindistan'ın tempo, katılım, fedakar ve kahramanlığıyla kadrajımızı her zaman eylem alanına çevireceğiz. Yoldaşlarımızın her alanda özgürlük uğruna gösterdiği direniş, cesaret ve fedakarlığı tüm insanlığa ulaştıracağız. Hindistan gibi en çok da tüm yaşamın anlamını kucağına aldığı gerilla gülüşünü ölümsüzleştireceğiz.

Bu temelde başta yurtsever ailemiz Yüksek ailesi yine heval Bedran Cûdî ve heval Zozan Botan ailesi olmak üzere tüm Maxmur yurtsever halkına baş sağlığı diliyoruz. Ve bir daha direnişçi Botan halkının gerçekliği karşısında bu yüce değerlerimize sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz. Çalışmalarımızda, mücadelemizde şehit yoldaşlarımızın direniş bayrağını başarıya ulaştıracağız. Bu temelde Gurbetellilerin, Arjinlerin, Denizlerin ve Nûjiyanların takipçisi olan Hindistan yoldaşımızın kalemi ve silahı yerde kalmayacağının sözünü yineliyoruz.”