YJA Star, Zınarin Serhat’ı andı

YJA Star Merkez Karargah komutanlığı, Güler Yarıcı’yı (Zınarin Serhat) andı.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, YJA Star gerillası Güler Yarıcı’yı (Zınarin Serhat) andı.

Kürdistan halkının tarihin en görkemli direniş zamanına tanıklık ettiğini belirten YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, bugün sergilenen direnişin Cizre, Sur, Silopi, İdil ve Nusaybin’de fedai ruhla taçlandığını, Lice’de kahramanlık çizgisinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve Kürt halkına bağlılığın yaşamsallaşan abidelerini ortaya çıkardığını kaydetti.

“Bu tarihi direnişte Zınarin Serhat ile birlikte şehit düşen yoldaşlarımızın sergiledikleri duruş, Kürdistan gerillasının yenilmez olduğunu bir kez daha gösterilmiştir. Zınarin arkadaş Geliyê Zilan direnişinin etkileriyle büyüyen, derin yurtseverlik duygularıyla yetişen bir ortamda gelişme sağlamıştır” diyen YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, işgalciliğin yüzünü daha küçük yaşta tanıdığını, düşmana öfkesini özgürlük haykırışına dönüştürerek, 1998 yılında direniş mekanlarında mücadeleye başladığını vurguladı.

YJA Star Merkez Karargah komutanlığı açıklamasında şunları ifade etti: “Mücadeleye adımını attığı ilk günden şahadetine kadar ki mücadele anı, her göreve tereddütsüzce, büyük bir bilinç ve sorumlulukla katılmak olmuştur. Zınarin yoldaş, mücadelenin en zorlu alanlarında kalmayı ve düşmana karşı savaşmayı tercih etmiştir. Önder Apo’ya olan bağlılığı ve inancı onu kuzey sahalarına, Dersim’e, Amed’e götürmüştür. Büyük bir direniş ve fedai ruhuyla her zaman en önde ve en iyi bir şekilde başarma bilinciyle, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi ilke edinmişti. Özellikle kadın özgürlük hareketinin bir öncü komutanı olarak, Sara yoldaşımızın izinde yürümeyi her zaman amaçlamıştır. İlkeli, ideolojik ve örgütsel mücadelesinde olduğu kadar savaşın kızgınlığında pişen ve yetişen bir kadın komutamız olmuştur.

Zınarin; Dersim’de Zilan’ca katılmayı, Amed’te Hevidar’ca savaşmayı ilke edinmiştir. PKK'nin fedailik özünü yaşamasını bilmiş, mücadele çizgisini koruyarak geliştirmeyi büyük bir çaba ve emekle sağlamıştır. Bu anlamda düşmanın topyekün saldırılarına karşı Zınarin arkadaşla birlikte şehit düşen yoldaşlar, militanlık görevlerine sahip çıkarak AKP’nin bütün hedef ve hayallerini boşa çıkararak, Lice’de ve Kürdistan tarihinde destan yazmışlardır. Dönemin öncü komutanı olmayı başarmışlardır.

Bu temelde başta Zınarin arkadaş olmak üzere şehit düşen tüm arkadaşların ailelerine ve Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz. Şehitlerimizin anısına bağlı kalarak, mücadeleyi yükseltme ve zafere ulaştırma sözünü bir kez daha yineliyoruz.” 

...