YJK-E, Almanya ve AKP'nin kadınlara saldırısını kınadı

YJK-E, Almanya'nın kadın düşmanı AKP ile işbirliğine tepki göstererek, kendilerini hedef alan saldırılara karşı direnişi büyüteceğini açıkladı.

Almanya Kürdistan Kadın Birliği (Yekitiya Jinên Kurdistan-YJK-E), 'Faşizm kadına, kültüre ve manevi değerlere saldırıda sınır tanımıyor' başlığıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "TC-AKP’nin  tekçi milliyetçi ve cinsiyetçi devlet zihniyeti, Kürt halkının ve kadınların kimliğine, kültürüne diline ve varlığına saldırılarını insanlık dışı uygulamalarla günümüze kadar her türlü yöntemke uygulamıştır. Yapılan bu saldırılara karşı başta Kürt kadınları ve halkı her zaman direnmiş ve bu saldırıları boşa çıkarmıştır. Özellikle Kürt kadınları, kimliğine, diline ve kültürüne karşı saldırı nereden gelirse gelsin, direniş kültüründen vazgeçmemiş ve her türlü bedeli de vermeyi göze almıştır" denildi.

Açıklamada, Kürt halkı ve kadınlarının direnişinin dünyada da yankı bulması ve 'başka bir dünya mümkün' inancını yaygınlaştırmasının ardından saldırıların arttığına dikkat çekildi.

'KÜRT KADINLAR CEZALANDIRILIYOR'

YJK-E, açıklamasında şunları da ifade etti:

"Gelişen saldırılar sadece TC-AKP ile sınırlı olmamakla birlikte, halklara, kadınlara karşı genel bir konseptin sonucudur. AKP-Erdoğan inkâr, imha politikasının devamı olarak son dönemde Almanya'da da Kürt halkının ve kadınlarının bayraklarına, sembollerine ve değerlerine saldırıyı arttırmış ve bu uygulamaları ile demokrasi ve özgürlükler alanında en büyük ihlali yapmaktadır.  Kürt kadınlarının temel değerlerinden biri olan kıyafeti yasaklamakla anti-demokratik uygulamalarını arttırmıştır. 

Bremen'de yaşayan (Xaltika Sore) Seri Görmez, Köln'de Erdoğan'a karşı katıldığı bir mitingde sarı, kırmızı ve yeşil renklerden yapılan elbiseyi giydiği için para cezasına çarptırılmıştır. AKP’nin Almanya'da yaptığı yasa dışı çalışmalara göz yumulurken, AKP’nin Kürt halkına  yapılan saldırıyı protesto edenlerin cezalandırması da Kürtlere karşı Almanya politikasını deşifre etmektedir. 

Bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız. İnsanlık dışı uygulamaları kınıyoruz; Almanya'nın TC ile işbirliğine karşı sonuna kadar mücadelemizi örgütlenerek yükselteceğiz."