YJK-E'den Nusaybin için acil eylem çağrısı

YJK-E, Nusaybin'deki katliamlara karşı halkı ve uluslararası çevreleri acilen harekete geçmeye çağırdı.

Yekitiya Jinên Kurdistan li Elmanyaye- Almanya Kürdistan Kadın Birliği (YJK-Elmanyeye), yazılı açıklama yaparak, Nusaybin için acil eylem çağrısında bulundu.
Açıklamada, Nusaybin'de  20 sivil insanın katledilip yakılması ile ilgili  tüm insanlar duyarlı olmaya ve bulunduğu her alanı eylem yerine çevirmeye çağrıldı.
"Büyük insanlık suçları işleyen Türk devletini Avrupa ülkeleri de sessizlikleriyle desteklemeye devam ediyor" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar belirtildi: "1915 Ermeni Soykırımı'nda büyük bir rol üstlenen Alman devleti 101 yıl sonra Ermeni Soykırımı'nı kabul ettiyse de bugün yaşanan soykırıma karşı harekete geçmediği gibi Erdoğan'ın insanlık suçu işlemesine destek sunuyor. AB ülkelerinin ülkemizde yaşanan soykırıma karşı derhal harekete geçmesi gerekiyor. Yüz yıl sonra bunları gündeme getirmelerinin kimseye yararı olmayacağını çok iyi biliyoruz."

DORTMUND'DAKİ EYLEME ÇAĞRI

Açıklamada, "Başta kadınlarımız olmak üzere kendisine 'devrimciyim', 'demokratım', 'sosyalistim' diyen tüm duyarlı insanlara çağrımızdır: Bu katliamlara karşı seslerini yükseltmeye, tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz. Yarın her şey için çok geç olabilir. Gelin hep beraber el ele, omuz omuza faşist Türk devletinin katliamlarına karşı çıkalım, sesimizi özgür bir şekilde haykıralım" denildi.
YJK-E açıklamasının sonunda, yarın saat 10.30'da Dortmund Vestentor'da (Hauptbahnhof karşısı) yapılacak olan yürüyüşe yoğun katılım sağlanması çağrısı yapıldı.