YJŞ: Bilgisizlik ve örgütsüzlük yeni katliamlara yol açar

YJŞ, Şengal Katliamı'na ilişkin açıklamasında, örgütlülüğün olası katliamları engelleyeceğine dikkati çekerek, kadınları direniş saflarına çağırdı. Açıklamada, Kuzey Kürdistan'daki direniş de selamlanırken, Öcalan'a tecrit kınandı.

Şengal Kadın Birlikleri (Yekineyen Jinen Şengalê-YJŞ) Genel Komutanlığı, DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’de yaptığı katliamın (Ferman) 2’nci yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Katliamda yaşamını yitirenlerin anılmasıyla başlayan açıklamada, intikam sözü verildi.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı’da katliamı önceden fark ettiği ve özgürlük savaşçılarının da bundan dolayı Êzîdî halkını kurtarmak için Şengal’e geldikleri belirtilirken, tecrit de kınandı.
YJŞ, tüm Kürdistan'da ve özellikle de Kuzey Kürdistan’da kadınların ve gençlerin öncülüğünde sürdürülen direnişi selamladı.

ÖRGÜTLÜLÜĞÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, Êzîdî kadınların son iki yılda çok fazla tecrübe edindiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi: "Tarihimiz acı ve zorluklarla dolu. Ama gördük ki, biz Êzîdî halkı ve kadınları olarak birliğimizi oluşturmaz, özellikle de kendimizi örgütlemezsek, önümüzde sürekli Fermanlar olacaktır. Bilgisizlik ve örgütsüzlük sürekli Fermanların önünü açıyor. Bu Ferman’da da çok acı çekildi, ama en büyük acı Êzîdî kadınlarının payı oldu. Binlerce Êzîdî kadını ve kızı tüm dünyanın gözü önünde esir alındı. Ama gördük ki, bizim dışımızda kimse bizi korumuyor. Savunma adına kendini konuşturan KDP gibi güçler, bu acının bir parçası oldular ve ihanetle, halkı katliamın içinde bırakıp kaçtılar. Bugün bir kez daha bu acının parçası olan güçler, saygısızca hareket edip, çok sayıda kadının, gencin, yaşlının öldürülmesine neden oldular. Bu güçleri kınıyoruz.

Biz Êzîdî kadınları olarak kadının gücünü tanımayan, kadını savunmasız bırakan ve kadını küçük gören yaklaşımları hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bundan dolayı da 3 Ağustos’tan sonra kendini savunma esasıyla askeri örgütümüz YJŞ’yi kurduk. YJŞ, bu Fermanlarda şehit düşen tüm Êzîdî kadınlarının intikamı olacaktır. Xatuna Nusra ve Xatuna Fexra’nın takipçileri olarak Berivanlar'ın özgürlük yolunda yürüyeceğiz."
Armanc, Vinar ve Gülçinler'in öncülüğünde YJA Star güçlerinin 3 Ağustos’ta Êzîdî halkına yardıma geldiklerinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Şehit yoldaşlarımızın mirasıyla mücadeleyi öğrendik ve kadının gücünü tanıdık. Şengal’in özgürleştirilmesinde ve DAİŞ’ın elindeki esir kadınların kurtarılmasında YJA Star kadınlarıyla omuz omuza savaştık. Kadın özgürlük mücadelesinde tüm kadınlarla birlikte çalışacağız ve toplumumuzun özgürlüğünde kadınların kalbini ve aklını yeniden yaratacağız.

'İNTİKAM' SÖZÜ

Êzîdî kadınının tarihi eski ve zengindir. Düşmanlarımız her zaman eski ve zengin tarihimizi yok etmek ve kaybetmek istemiştir. Onların amacı da tarihimizi bitirmektir. Êzîdî kadınları olarak tarihimize sahip çıkacağız ve 73’üncü Ferman’ın intikamını alacağız.” 

"YJŞ tüm Fermanlara cevap olacaktır. Fermanda şehit düşen ve Şengal direnişinde hiç ikirciklik yaşamadan canını feda eden kahramanların önünde başımızı eğiyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Biz diyoruz ki, YJŞ olduğu müddetçe bir kez daha 3 Ağustoslar yaşanmayacak. Bu umut, iddia ve inançla tüm insanlığa DAİŞ çetelerinin ve işgalci devletlerin her türlü saldırısına karşı sessiz kalınmaması ve özgürlük mücadelesini yükseltme çağrısı yapıyoruz" denildi.

KADINLARA ÇAĞRI

YJŞ Genel Komutanlığı, açıklamasının sonunda şu çağrılara da yer verdi:

"Tüm ezilen kadınları ve özellikle Güney Kürdistanlı kadınları, kalbi demokrasi için atan tüm insanlığı ve kendini Ortadoğu’nun özgürlüğünden sorumlu gören herkesi mücadele etmeye çağırıyoruz. 
Son olarak da dünyanın her yerinde ve yurt dışında yaşayan Êzîdî kadınlarına çağrımız; mücadelelerine ve örgütlerine sahip çıkmaları ve Ezidixan’ın özgürlüğü için YJŞ saflarına katılmalarıdır.”