YPJ savaşçıları: Rojava devrimi tüm halkların devrimi oldu

Rojava devrimi’ni 5. yıldönümünde değerlendiren YPJ savaşçıları Rojava devriminin dünya halklarının devrimi haline geldiğini belirtti.

ANF’ye konuşan YPJ savaşçıları Rojava devriminin dünya halklarının devrimi haline geldiğini vurgulayarak, Rojava devriminin Kürtlerin birliği için de önemli gelişmeler yarattığını söyledi.

Rojava devriminin özgür yaşamın ancak özgür bir ülkede olacağını gösterdiğini ifade eden YPJ savaşçıları, özgür ve yeni yaşamın da tüm halkların, dillerin ve dinlerin birlikte, bir arada olacağını tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Avaşin Kobanê, Rojava devrimin vesilesiyle devriminin fedai tarzla kazanılmasını sağlayan değerli şehitleri selamladığını, şehitlerin anılarına her daim bağlı kalacaklarının belirtti.

“Büyük direnişler sonucu geliştirilen bu kazanımlar Rojava devriminin nasıl fedai bir tarzla elde edildiğini de efsanevi Kobanê direnişi ve yaratılan ruh ortaya koymuştur” diyen Avaşin Kobanê, TC cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘düştü düşecek’ dediği günlerde, YPG/YPJ güçlerinin, farklı halk ve inanç topluluklarından insanlar ile birlikte büyük direnişler sergileyerek Kobanê zaferini elde ettiğini vurguladı.

Bakurê Kürdistan halkının da günlerce sınırlarda ve sınırları aşan eylemlerle Kobanê direnişine can suyu olduğunu belirten Avaşin Kobanê, “Kobanê düşmediyse bir nedeni de Bakurê Kürdistan gençliğinin fedailiğindendir” dedi.

Avaşin Kobanê, Grê Spî zaferinin de Rojava’daki kazanımları daha da yükselttiğini ifade ederek Rojava’ya saldıran DAİŞ çetelerini başta Türk devleti ve AKP hükümeti olmak üzere birçok dış gücün desteklediğini anlattı.

ROJAVA DEVRİMİ 14 TEMMUZ RUHUNUN BİR DEVAMIDIR

YPJ savaşçısı Hesret Xebat ise Rojava devriminin DAİŞ çetelerine ve tüm gerici güçlere rağmen yaratıldığını, bu güçlerin Kürtleri Rojava’da iradesiz bir hale getirmek istediğine dikkat çekti.

Rojava halkına büyük katliamların yaşatıldığını ve hala daha büyük katliamların yaşatılmak istendiğine vurgu yapan Hesret Kobanê, bu güçlere karşı YPG/YPJ güçlerinin büyük direnişler gösterdiğini belirtti.

“19 Temmuz Rojava devriminin ruhu 14 Temmuz 1982’de Amed zindanında büyük ölüm orucu ile düşmana boyun eğmeyen Kemallerin, Hayrilerin ruhudur” diyen Hesret Xebat, bu iki ruhun da  bir olduğunu vurguladı.

Çetelerin Rojava’ya yönelik saldırılarılarının halen devam ettiğini belirten Hesret Xebat, her saldırı karşısında da YPG/YPJ güçlerinin büyük direnişler göstererek önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

“Bir YPJ savaşçısı olarak bu direnişleri ve zaferleri tekrardan selamlıyorum” diyen Hesret Xebat, elde edilen zaferler ve direnişlerin artık Kürtlerin Rojava Kürdistan’ında büyük bir irade olup kendini koruyabilen bir halk haline geldiğini ortaya koyduğunu vurguladı.

Bu iradenin Şehit Zehra’ların, Şehit Arin’lerin iradesi olduğunu söyleyen Hesret Xebat, bu vesileyle tekrardan 19 Temmuz Rojava devrimini selamladığını belirterek YPG/YPJ güçlerine başarılar diledi.

ROJAVA DEVRİMİ KADIN ÖNCÜLÜĞÜNDE GELİŞTİ

Bir diğer YPJ savaşçısı Sarya Kobanê ise Rojava devriminin bugün tüm dünya insanlığı için önemli bir yere sahip olduğunu, 19 Temmuz ‘un tüm dünya halkları için kutsal bir gün olduğunu söyledi.

Türk devletinin Rojava devrimini kırmak için DAİŞ, El Nusra, Ehrar El Şam vb. çete gruplarına destek verdiğini belirten Sarya Kobanê, Türk devletinin çeteleri Kobanê’ye saldırtarak o süreçte büyük bir psikolojik savaş yürüterek tüm Kürtlerin iradesini kırmak istediğini, ama Kobanê direnişinin Türk devletinin bu yöndeki tüm çabalarını boşa çıkardığını kaydetti.

Rojava devriminin özgür yaşamın ancak özgür bir ülkede olacağını gösterdiğini söyleyen Sarya Kobanê, Rojava devriminin tüm halkların, dillerin ve dinlerin birlikte yaşayabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Sarya Kobanê, Rojava devrimin her adımında Kadının da önemli bir rolü olduğunu, Şehit Arin şahsında kadın direnişçiliğinin kendini gösterdiğini ve kadının direnişin sembolü haline geldiğini ifade etti.

...