Yüksekova’da Kadın Meclisi kuruldu

Hakkari’nin HakkaYüksekova ilçesinde kadınların yerel yönetimde daha fazla söz sahibi olması amacıyla Kadın Meclisi kuruldu.

Hakkari’nin HakkaYüksekova ilçesinde kadınların yerel yönetimde daha fazla söz sahibi olması amacıyla Kadın Meclisi kuruldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde belediye bünyesinde çalışma yürütecek olan Kadın Meclisi kuruldu. Belediye toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında kuruluşunu deklare eden Kadın Meclisi'nin toplumda ve kent yönetiminde kadınların hak ettikleri yerde olmaları için çalışmalar yürüteceği ifade edildi. Toplantıda konuşan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkan Vekili Adile Kozay, "Devletçi erkek egemenlik zihniyet yıllardır kadının ne giyeceğinden tutun ne zaman evleneceğine kadar belirlemiş, adeta kadın hiçleştirilmiş, kendi özünden uzaklaştırılmıştır. Kadın toplumsuz, toplum da kadınsız bırakılmıştır" dedi.

Kadının toplumdan uzaklaştırılarak kendisine de yabancılaştırıldığını kaydeden Kozay, şunları aktardı: "Bunun önüne geçip bundan sonra kadınların her yerde söz sahibi olmasını sağlamak için meclisimizi kurarak bir adım atmış bulunmaktayız. Belediyenin Kent Kadın Meclisi ile kadınların kent konseyinde daha iyi temsil edilmesinin yanında kentin örgütlü ve örgütsüz tüm kadınlarının toplumla olan iletişiminin geliştirilmesi, kadının yaşama katılması ve meclis çatısı altında kendi özgün platformu oluşturması açısından kadın meclislerin oluşturulması da bir o kadar önemlidir."

Daha sonra kısa bir açıklamada bulunan Eşbaşkan Yardımcısı Gönül Şedal ise "Bundan sonraki çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Mahallelerdeki sorunların tespitinden, çözümüne kadar beraber bilgi alışverişinde bulunup gerekli çalışmaların yapılması için birlikte karar alacağız. Bu neticede çalışan emekçi arkadaşlarımıza destek olmayı hedefleyeceğiz" bilgisi verdi.

Öneri yoluyla gidilen seçimde, Yürütme Kurulu'na Asmin Yazgan, Melike Güngör, Sevim Çoğaç ve Sebahat Güler seçilirken, Azize Nejla Macit ise Kadın Meclisi Sözcüsü olarak belirlendi.