Zehra Doğan'ın tutuklanması İsveç medyasında

İsveç medyası, JINHA editörü Nusaybin’de haber takibi yaparken tutulanmasını “Tabloları teröristliğinin kanıtı” başlığıyla İsveç kamuoyuna duyurdu.

Fria adlı haftalık yayın yapan gazete, Türkiye’de gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye’de gazeteciler ve medya kuruluşları üzerindeki baskının arttığını; gazetecilerin tutuklandığını, bazı televizyon ve radyo istasyonlarının kapatıldığını rakamlar vererek anlattıktan sonra Zehra Doğan’ın tutuklanma gerekçelerini öne çıkardı.

Haberde Türkiye’deki tek kadın ajansı JINHA editörü Zehra Doğan’ın savaşın yol açtığı yıkımı gösteren üç tablosunun teröristliğinin kanıtı olduğu öne sürülerek tutuklandığı belirtiliyor.

Günlük yayımlanan ETC Gazetesinin bugünkü sayısında da Zehra Doğan’ın gazetecilik çalışmaları ve tutukluluk gerekçelerinei ele alan bir makale yayımlandı. Birgün gazetesi İstanbul Muhabiri Onur Erdem’in imzasını taşıyan makalede, Kürdistan’da süren savaşı izleyip kamuoyuna duyuran Doğan’ın bu çabalarından dolayı pek çok ödül aldığı belirtiliyor.

Doğan’ın Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü’nü Ayşe Göktepe’den alırken çekilen fotoğrafının da yayımlandığı gazete haberinde Doğan’ın yaptığı tablolardan dolayı tutuklanmasının sanat ve sanatçılara yönelik büyük bir saldırı olduğu değerlendirmesinde bulunuluyor.