GÖRÜNTÜLÜ

'Zilan gibi yaşayacağız; Erdoğan egemenliğini bitireceğiz!'

Zeynep Kınacı (Zilan) gerillalar tarafından anılmaya devam ediyor. Kınacı için düzenlenen törende konuşan YJA-Star Merkez Karargah Komutanı Amed, "Zilan gibi yaşamak, Zilan gibi savaşmak ve öyle bir eyleme sahip olmak bizim için bir borçtur" dedi.

Zeynep Kınacı (Zilan) gerillalar tarafından anılmaya devam ediyor. Kınacı için düzenlenen törende konuşan YJA-Star Merkez Karargah Komutanı Amed, "Zilan gibi yaşamak, Zilan gibi savaşmak ve öyle bir eyleme sahip olmak bizim için bir borçtur" dedi. Amed, Erdoğan rejiminin biteceği mesajını da verdi.

YJA- Star Merkez Komutanlığı ve HPG Komutanlığı, Dersim'de 1996 yılında Türk ordusuna dönük fedai eylem düzenleyen Zeynep Kınacı'yı (Zilan) andı. 

Törene YJA- Star Merkez Karargah Komutanı Delal Amed, YJA-Star komutanlarından Medya Egîd, Berçem Mardin, Pelşin Koçgirî, HPG komutanlarından Orhan Cihat ve Amed Dalaho, Demhat Mardin katıldı. 

YJA-Star Merkez Karargah Komutanı Amed, törendeki şunları dile getirdi:

"30 Haziran, Zilan arkadaşın yaptığı büyük fedai eylem günüdür. Onun için bütün arkadaşların bu fedaileşme gününü kutluyoruz. Zilan arkadaş şahsında haziran ayının fedai şehitleri olan Sema Yüce ile Gulan arkadaşları saygıyla anıyoruz. Bugün onların izinde, 2015’ten bu yana büyük bir fedai ruh ile mücadele etmekteyiz. Özellikle Erdoğan sömürgeciliğinin Kürdistan’da ve hareketimize karşı vahşi saldırılarının sürmekte olduğu önemli bir dönemdir. TC devleti değerlerimize saldırmakta ve tasfiye etmek istemektedir. Buna karşı da Zilan’ın ve Haziran ayının fedai şehitlerinin izini sürenler olarak devrimci halk savaşı hamlesiyle bu saldırıları boşa çıkarma çabası içinde olduk. Bu temelde Kuzey Kürdistan alanlarında ve Kürdistan şehirlerinde Şehit Çiyager öncülüğünde çok büyük bir direniş; Cizîr, Sûr, Nisêbîn, Şirnex ve Gever’de gösterildi. Kuşkusuz Şehit Çiyager gibi fedailer ve halkımızdan da Mehmet Tunç ile Asya Yüksel, Sêvê Demir, Pakize Nayır ile Fatma Uyar, direniş çizgisini aydınlattılar. Onlar fedailerin izinin nasıl sürüleceğini gösterdiler bugün Kürt halkının özgürlüğe en yakın olduğu gündür."

'ERDOĞAN EGEMENLİĞİ BİTECEK!'

Amed, "Dağlarda YJA-Star ve HPG güçleri, şehirlerde  YPS ve YPS-JIN Kürdistan’daki saldırılara nasıl cevap vereceğini ve özgür yarınlar yaratacağını kesinleştirmiştir" vurgusunda bulunarak, şunları da kaydetti:

"Şehit Zilan’ı andığımız böyle büyük bir günde mücadelemizi  başarıya götüreceğimiz sözünü tekrarlıyoruz. Erdoğan’ın egemenliği bitecektir, diyoruz. Bugün bitecek duruma gelmiş ve biteceği kesinleşmiştir. Ayrıca bu süreçte Önderliğimizi özgürleştirme kararlılığımız ve Kürdistan’ı özgürleştirme iddiamız da kesinleşmiştir. Bunun için Zilan gibi yaşamak, Zilan gibi savaşmak ve öyle bir eyleme sahip olmak bizim için bir borçtur. İnanıyoruz ki, bütün güçlerimiz bu amaçlarımız temelinde mücadeleyi yükselteceklerdir."