Zilan ruhu ile özgürlüğe her zamankinden daha yakınız!

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, Zeynep Kınacı’nın (Zilan) eyleminin 20’inci yılı vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada Kürt kadınlarının Zilan ruhu ile özgürlüğe her zamankinden daha yakın olduğu vurgulandı.

Komalên Jinên Ciwan tarafından yayınlanan açıklama şöyle: “Genç kadın hareketimizin temel ilham kaynağı ve yaratıcısı olan büyük kadın özgürlük komutanı Zeynep Kınacı yoldaşın anlamlı ve büyük eyleminin 20. yılıyla beraber mücadelemi yeni bir dönemece girmiştir. PKK hareketiyle gelişen kadın özgürlük mücadelesi içerisinde oluşan fedai çizginin somutlaşan örneği olan Ş. Zeynep Kınacı yoldaşın ve onun izinde yürüyen binlerce kadın militanın mücadele ruhu ile kadın özgürlük devrimi her zamankinden daha yakındır.

Şehit Zilan;  Önderliğimize karşı uygulan komploları "kabul etmeyeceğiz" duruşunun somut örneğidir. Zilan yoldaş yaptığı eylem ile Kadın Kurtuluş Mücadelesinin fedai çizgisini yaratmıştır. Önderliğimizin "Nasıl Yaşamalı?" sorusu karşısında bedenini bomba yapmış, faşist Türk Devletinin gerici güçlerinin beyninde patlamıştır. Önderliğimizin yarattığı Kadın Kurtuluş İdeolojisinin ateşten iradesini oluşturmuştur.   Şehit Zilan, mücadele yürüttüğü dönemin ve tüm süreçlerin eylem tarzını kendi şahsında ortaya koymuş ve anlamlı bir yaşamın yaratıcısı olmuştur.

Özgürlük Hareketimizin genç kadınlar ve gençlik öncülüğünde,  Bakurê Kürdistan'da başlatmış olduğu Öz yönetim direnişinde faşist ve gerici Türk Devletine karşı açığa çıkan kahramanlıklar Şehit Zilan fedai ruhunu tekrar canlandırmıştır. Genç kadınların;  Sur'da, Cizre'de, Nisêbin ve Gever' de kendi bedenlerini özgürlük aşkıyla düşmana siper etmeleri Şehit Zilan'ın fedaice intikam ruhunu taşıyan eylem tarzını Kürdistan'da yeniden yaratmıştır.  Şehit Zilan;  30 Haziran 1996'da   "Büyük bir eylemin ve anlamlı bir yaşamın yaratıcısı olmak istiyorum" şiarıyla Türk Devletinin gerici güçlerine her yeri nasıl zindan etti ise, bugün de Kürdistan'da varoluş mücadelesi veren genç kadınlarda kendilerini devrime adamış ve düşmanın kalbinde patlamışlardır.  Özellikle son süreçlerde fedaileşme çizgisini devam ettiren Şehit Doğa, Şehit Zınar, Şehit Eylem yoldaşların izinde özgürlük aşkıyla her gün daha da büyüyen Özgülük mücadelemizin sonsuz takipçileri olacağımızın sözünü yeniliyoruz. Şehit Zilan yoldaşın başlatmış olduğu fedaileşme çizgisini Şehit Jiyan, Şehit Axin, Şehit Newal ve Şehit Nuda devam ettirmiş, kadın özgürlük mücadelesinin teslim olmayan ve sonuna kadar direnen duruşunu, intikam ruhunu tekrar yaratmışlardır.

Faşist erkek zihniyeti bugün saldırılarını katmerleştirerek Kürt genç kadınlarına yönelmekte, Zilan yoldaşın yarattığı kadın kurtuluş ideolojimizi hedeflemektedir. Genç kadınlar için yaşamın her alanı erkek akıl tarafından tecavüz kültürüyle çevrelenmiştir. Buna karşı tüm yurtsever ve devrimci genç kadınların isyana geçmesi, erkekliğe boyun eğmemesi, Zilan yoldaşın fedaice intikam ruhunu yaşatması tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. Bu nedenle okullarda, fabrikalarda, tarlalarda, sokaklarda, barikatlarda ve özgürlük dağlarında Zilan yoldaşın yolunda mücadele etmek genç kadınların temel perspektifi olmalıdır. Gün Zilanlaşan genç kadınların faşits erkekliği öldüreceği gündür. Bizler genç kadınlar olarak; kadını köleleştiren tüm faşist ve gerici güçlere karşı  Zilanlaşma çizgisinin devamcıları olacağımızın sözünü yeniliyor ve Şehit Zilan şahsında kadın özgürlük mücadelesinin ölümsüz kahramanlarına olan bağlılığımızı belirtiyoruz.”