Zin Kadın Derneği ve kadın komünleri oluşturuldu

Fransa'nın Rennes ve Nantes kentlerinde, Zin Kadın Derneği ve Zin kadın komünlerinin oluşumuna gidildi.

Fransa'nın Rennes ve Nantes kentlerinde, Zin Kadın Derneği ve Zin kadın komünlerinin oluşumuna gidildi. 

Nantes'te Engin Sincar Kürt Kültür Merkezi'nde kadınlar bir araya geldi. 'Toplumsal Cinsiyetçilik' konulu panelden sonra Ekim Ayı Şehitleri anması ve Alevilerin Yassı Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı. 

Zin Kadın Komünü'nde İnanç, Diplomasi, Halkla ilişkiler, Gençlik ve Şehit Aile Kurumu komisyonları bululunuyor. Toplantıda tek tek komisyonların işlevileri üzerinde duruldu, çalışmalar ve dönem planlamalarına gidildi.

RENNES

Rennes Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde bir araya gelen kadınlar ise Zin Kadın Derneği ve kadın komününün oluşumunu ilan etti. Beş komisyondan oluşan komünün işlevleri tartışıldıktan sonra kadın meclisleşmesi temelinde tartışmalar yürütüldü. Kürt kadın hareketi aktivisti Ronahi Pazarcıx'ın toplumsal cinsiyet, kadın tarihi, kadın meclisleşmesi temalı sunumundan sonra toplumsal ve sosyal sorunlara dönük tartışma yürütüldü. Toplantıda bir konuşma yapan Kürt kadın hareketi aktivisti Axin Gulo ise "Bu süreçten sonra toplumun ağırlaşan sorunları üzerinde daha fazla duracağız. Kadın komünü toplumsal ve soyal merkezli yaşanan sorunları esasta gündemine alacak ve Zin Kadın Derneği de çocuklar ve gençlere yönelik projeler oluşturacaktır" dedi. 

Toplantı Ekim Ayı Şehitleri anması ile son buldu. 
 

...