Destansı Zap direnişinin bir parçası oldu

Birçok eylemde tarihi bir direniş sergileyen ve Zap’taki destansı direnişin bir parçası olan gerilla Fuat Apocî, fedakar duruşuyla ve mücadelesiyle başta Rojhilat gençliği olmak üzere tüm Kürt gençliğine örnek oldu.

FUAT APOCÎ

Aileler çocuklarını ne zaman başarılı görürler? Ne zaman onlarla gurur duyarlar? Bir annenin yüreği nasıl bu kadar güçlü olabilir ki evladını kendisinden önce toprağa verir? Şüphesiz asil ve yurtsever Kürt anneleridir bunlar. Böyle asil ve yurtsever bir annenin evladı olan Moxtar Konepoşî (Fuat Apocî) de Kurdistan devriminde şehit düşen 2 kardeşinin izinden gitti.

Moxtar Konepoşî, 1990 yılında Rojhilatê Kurdistan’ın Merîvan şehrinde yurtsever ve Kurdistan değerlerine bağlı bir ailede doğdu. Aile fertleri her dönem Kurdistan devrim çalışmalarına katılarak yurtseverlik görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirmeye çalıştı.

Moxtar Konepoşî de henüz küçük yaşlarda bir ağabeyinin şehadetini duyar. Bu durum henüz üzücü duygular yaşamamış kalbinde derin bir iz bırakır. Ancak annesi Kurdistan savaşçılarının hedeflerini anlatırken Moxtar da bir kahramanlık hikayesi dinliyormuşçasına etkilenir. Apocu Hareketin Rohilat’ta her geçen gün kitleselleşmesi sonucu Moxtar Konepoşî’nin ailesi PKK’yi tanır. Moxtar, ağabeyi Ferhad Pepûle’nin İran güçleriyle yaşanan bir çatışmada şehit düşmesinden sonra kardeşlerine layık bir yaşamın sahibi olmak için arayışlara girer.

Kardeşlerinin mücadelelerini tamamlanması gereken bir görev olarak ele alır. Amcasının oğlunun gerillaya katılmasının ardından artık kendisinin de onlar gibi Kurdistan'ın bir Egidî olması gerektiğini biliyor. Özgürlük Hareketini çocukluğundan beri tanıyan Moxtar, birkaç yıl aralıksız bir şekilde milis çalışmalarında yer alır. Fakat bir süre sonra artık kardeşlerinin silahını taşıması gerektiğine inanır. Bu nedenle Kürt halkına ve Özgürlük Hareketimize karşı yoğun saldırıların olduğu 2015 yılında soykırım politikalarına cevap olabilmek için gerilla saflarına katılma kararı alır. Gerilla saflarına katıldıktan sonra yeni yaşamında Fuat Apocî adını alır.

DESTANSI DİRENİŞİN BİR PARÇASI OLUR

Aldığı eğitimlerle Rêber Apo’nun felsefesinde derinleşen ve kişiliğini bu felsefe doğrultusunda şekillendirme çabasında olan gerilla Fuat, ezilen tüm halkların özgürlüğü için mücadele etmeyi esas alır. Kurdistan toprakları için savaşan genç kadın ve erkek gerillaların yoldaşlık bağından çok etkilenen gerilla Fuat, bu yaşamın Rêber Apo’nun fikirleri sayesinde inşa edildiğinin farkındadır. Heval Fuat, düşmana karşı verilen savaşta başarılı olmak ve yeni dönem gerilla taktiklerinde uzmanlaşmak için kendisini eğitir. Artık tek hedefi ülkesini parçalayan düşmanlarını yok etmek olan gerilla Fuat, savaş alanlarına gitmek için hazırdır.

Yoldaşlıktan, fedakarlıktan, cesaretten bahsedildiğinde yoldaşlarının aklına gelen savaşçılardan biri olan gerilla Fuat, en zorlu koşullarda yoldaşlarına siper olur, bir damla suyunu, bir lokma ekmeğini onlarla paylaşır. PKK yaşamındaki yoldaşlık bağının ne kadar derin ve gerçek olduğunu bir kez daha gösterir. Kurdistan’ın birçok farklı alanında gerillacılık yapan Fuat Apocî, yer aldığı her çalışmada üzerine düşen görevi yerine getirir. Emeği ve fedakarlığıyla yoldaşlarına örnek olan gerilla Fuat, Türk devletinin Kürt halkına ve Özgürlük Hareketine yönelik saldırılarının soykırım amacıyla yapıldığının bilincindedir. Medya Savunma Alanlarına yönelik düşman saldırılarının başlamasıyla birlikte yürütülen destansı direnişin bir parçası olmak için harekete geçer.

Büyük bir kararlılıkla düşmana karşı direniş mevzilerinde yer alan gerilla Fuat, hedefinin ne olduğunu şu sözlerle dile getiriyor: “Hedefim ve amacım başarıya ulaşmaktır, önüme hiçbir zaman başarıdan başka bir hedef koymadım. Başarı, Önderliğin, halkımızın özgürleşmesi ve düşmanın, hainlerin bu topraklardan yok edilmesiyle mümkündür.” Hem ideolojik, hem de askeri alanda tecrübe kazanan gerilla Fuat, 2021 yılında başlatılan işgal saldırılarına karşı da büyük bir cesaretle durur ve düşmana ağır bedeller ödetir. Türk ordusuna büyük darbelerin vurulduğu Zap cephesine bağlı Cehennem Tepesi eyleminde de yer alan gerilla Fuat, düşman askerlerinin çadırlarının içerisine kadar sızar. Birçok eylemde tarihi bir direniş sergileyen heval Fuat, 11 Haziran 2022 yılında görevi başındayken işgalci ve soykırımcı düşmanın saldırısı sonucu şehit düşer. Fedakarca duruşuyla Apocu militanlığın örneklerinden biri olan gerilla Fuat Apocî, mücadelesi ve direnişiyle başta Rojhilat gençleri olmak üzere tüm Kürt gençliğine örnek oldu.