Govendeuropa, Uluslararası Halk Dansları Festivaline katıldı

Govendeuropa, Kurdistan adına Uluslararası Halk Dansları Festivaline katıldı.

Avrupa'nın birçok ülkesinde Kürt halk folklorunun yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışma yürüten Govendeuropa, 7-11 Ekim arasında Fransa ve İtalya'nın Diano Marina, San Remo ve Cannes kentlerinde düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivaline katıldı. Kurdistan'ın değişik yörelerine ait halayları sergileyerek büyük beğeni topladı.

Festivalin kendi kültürlerini tanıtma ve bunu gelecek kuşaklara aktarımda önemli bir misyona sahip olduğunu söyleyen Govendeuropa Halk Dansları Öğretmeni Duygu Özkaya Demir, festivale ilişkin şunları söyledi:

"Covid öncesinden festivalin tertip komitesi ve organizatörleri ile konuşarak Avrupa'da yaşayan Kurdistanlılar olarak ülkemiz Kurdistan adına bu festivale katılmak istediğimizi söyledik. Kurdistan adına katılım talebimiz onaylanınca da pandemiden sonra Almanya, Fransa ve İsviçre'deki folklor çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ederken, diğer yandan 22 kişilik profesyonel ekibimizle bu festivale katılmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Diano Marina, San Remo ve Cannes'da yapılan festivalde Kurdistan halk oyunlarına oldukça yoğun bir oldu. Birçok sahnede kendi rengarenk elbiselerimizle Serhat ve Koçgiri yöresine ait oyunları sergileme imkânı bulduk. Toplamda 15 ülkeden daha fazla ülkenin katılım sağladığı böylesi güzel bir etkinlikte biz de folklorumuzu ve kültürümüzü tanıtmanın mutluluğunu yaşadık. Burada birçok ülkenin folklorcularını tanıma imkânımız oldu. İleri süreçlerde bunlarla ortak çalışmaların yapılması için girişimlerimiz olacak. Festivale katılımı kültürümüz için bir kazanç olarak görüyoruz."