MAK Amed’de fotokapan imha etti, Sêrt’te pankart astı

Kürdistan Özgürlük Milisleri (MAK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle yürütülen eylem hamlesi kapsamında, Amed’de fotokapan imha ettiklerini, Sêrt’de ise pankart astıklarını duyurdu.

MAK (Milîsên Azadiya Kurdistan), 9 Ekim komplosunu kınamak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük amacıyla Amed ve Sêrt’te eylemler düzenlediklerini bildirdi. 

MAK, “Milislerimiz 9 Ekim günü sabah saat 07:00 sıralarında, Amed’in Hazro ilçesi Şehit Baran bölgesinde, işgalcilerin yerleştirdiği teknik cihazlara eylem düzenledi. Özgürlük gerillasına karşı alana yerleştirilen bu teknik cihazlar, milislerimiz tarafından tespit edilerek imha edildi. Eylem sonucunda alana yerleştirilen, 1 adet fotokapan, 1 adet enerji sağlayan güneş paneli, 1 adet harekete duyarlı sensör, 1 adet SIM kart ve SD kart yerleştirilen cihaz ve bunlara ait enerji aktaran kablolar imha edilmiştir” dedi. 

Açıklamada, “Özgürlük gerillasına karşı yerleştirilen bu teknik cihazlara karşı, tüm halkımızı duyarlı olmaya ve tespit ettikleri noktada, gerekli önlemleri alarak imha etmeye çağırıyoruz” diye belirtildi.

MAK Sêrt’teki eyleme ilişkin ise şunları belirtti: “Milislerimiz 8 ekim günü gece saatlerinde, Sêrt Merkez Alan mahallesinde komploya karşı ‘9 Ekim komplosunu unutmadık, Bijî Serok Apo’ yazılı pankart astı.”

Ortadoğu’da barış ve demokrasinin tek çözümünün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm sistemi olduğunu ifade eden MAK, ayrıca şunları belirtti:

“Faşist Erdoğan ve rejiminin, özgürlük gerillasına karşı geliştirdikleri fiziki ve teknik her saldırıya cevap vereceğiz ve tekniklerini imha edeceğiz. Özgürlük Milisleri ve tüm yurtsever halkımıza çağrımızdır, bulunduğumuz her alanda faşizme ve işgalcilere her türden eylem ile darbe vuralım, İmralı tecrit duvarını parçalayıp Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayalım.”