Têkoşer Gimgim için taziye ve anma

26 Ocak günü Cîlo’da şehit düştüğü açıklanan Têkoşer Gimgim ve arkadaşları, Mantes-la-Jolie’de binlerce kişinin katılımıyla anılırken, şehidin ebeveynleri oğullarıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Mantes-la-Jolie banliyösünde 26 Mart 2017 tarihinde Cîlo’da şehit düşen Têkoşer Gimgim (Delil Yılmaz) ve silah arkadaşları, düzenlenen kitlesel bir etkinlikle anıldı. 

Etkinliğin düzenlendiği Le Prestige d'Épône salonuna Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 15 Ağustos Atılımı’nın efsanevi komutanı Egîd’in (Mahsum Korkmaz) ve Paris’te şehit düşen 6 fidanın fotoğrafları, PKK flamalarıyla birlikte süslendi. Yanı sıra ise büyük bir anma köşesi oluşturuldu.  

Anma etkinliğine Kurdistanlılar adeta sel olup aktı. Yoğun katılımın olduğu anma, Şehit Têkoşer Gimgim şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Têkoşer Gimgim’ın ailesinin de katıldığı anmada, şehidin annesi Sabriye Yılmaz ile babası Ercan Yılmaz, Şehit Aileleri Komitesi’nden Celil Akdoğan, CDK-F Eşbaşkanı Xanê Akdoğan birer konuşma yaptı.

Şehit Têkoşer Gimgim şahsında tüm Kurdistan Devrim Şehitleri’ni anarak konuşmasına başlayan Xanê Akdoğan, şehitlerin bıraktıkları bu değerli mirasın takipçileri olacaklarını söyleyerek mücadelelerini yükseltme sözünü verdi.  

Şehit aileleri adına söz alan Celil Akdoğan da, Têkoşer Gimgim’ın ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever halkına başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı ve şehitlerin mücadelesini zaferle taçlandıracakların sözünü bir kez daha yineledi.

Şehit Têkoşer’in ebeveynleri de oğullarının Kurdistan şehidi olduğunu ve onunla gurur duyduklarını dile getirdi. Ebeveynlerin konuşması sırasında duygusal anların yaşandığı anmada kitle sık sık “Şehîd namirin” sloganları attı.

Anma, Têkoşer Gimgim’ın (Delil Yılmaz) hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam ederken TEV-ÇAND Paris sanatçısı Ulaş Kelaşîn, 23 Aralık 2022’te Paris’te katledilen müzisyen Mîr Perwer’in “Rêhevalê min” şarkısını seslendirdi. 

Anma, ailenin taziyeleri kabul etmesi ile sona erdi.