11 gündür gözaltında tutulan iki genç mahkemede

Urfa'da, 12 gün önce gözaltına alınan ve sistematik olarak işkenceye maruz kalan Mehmet Ali Genç ve Metin Kösemen, adliyeye sevk edildi.

İddialar hakkında bilgi verilmeyen ve avukatları ile görüştürülmeyen iki kişi, susma haklarını kullandı. Savcı, devrimcileri tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.

AVUKATLAR SORGU ÖNCESİ MÜVEKKİLLERİYLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Gülhan Kaya, "Şu an burada bulunmamız sadece bir işlemin yerine getirilmesi diyebiliriz" diyerek, yaşadıkları hukuksuzluğu tarif etti. 

İfade işlemleri öncesi, savcının kararıyla müvekkilleri ile görüştürülmediklerini kaydeden Av. Kaya, sadece 5 dakika dosyayı incelemelerine izin verildiğini söyledi.

Av. Kaya, "Müvekkiller de dosyaya ilişkin bilgileri olmadığı ve avukatları ile görüştürülmedikleri için susma haklarını kullandılar" dedi.

'SAVCI, SAVUNMA YAPMAMIZA DAHİ TAHAMMÜL EDEMEDİ'

"Neredeyse bizim de savunma yapmamız engellenmek istendi" diyen Av. Kaya, "Savcı 'zaten sevk edeceğim' diyerek, aslında kararın önceden alındığını belli etti. Savunmamıza dahi tahammül edemedi. Çok kısa bir şekilde, o da tartışarak bir kısım beyanımızı, müvekkillerimize uygulanan işkencenin tutanağa geçmesini sağladık" dedi.

Gözaltında işkence gören iki genç, bu durumu protesto etmek için açlık grevi yapmış, savcılık kararıyla şeker bile verilmemişti.