12 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Minbic’i DAİŞ çetelerinden temizlemek amacıyla başlatılan operasyonda yaşamını yitiren 12 savaşçı, Qamişlo’da kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic’i kurtarma operasyonunda yaşamını yitiren Delîl Qamişlo (Rodî Hesen), Diyar Qamişlo (Şiyar Elî), Zerdeşt Qamişlo (Elî Hemko), Bahoz Qamişlo (Norşîd Şêxo), Egîd Qamişlo (Ibrahîm Ibrahîm), Delîl Hesarî (Reşo Hisên), Cuma (Cuma Hec Elî), Mehmûd (Mehmûd Elî), Hisên (Hisên Xelef)  ve 27 Temmuz’da Qamişlo saldırısında şehit düşen asayiş üyeleri Mihemed Hesên, Luqman Ebddî ile Ebdullah Mardînî’in cenazeleri kitlesel bir şekilde Şehit Delîl Sarûxan Mezarlığı’na getirildi.

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusuf, Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Heyfa Erebo, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Rojava Özerklik Yönetimi Başurê Kürdistan Temsilcisi Xerîb Hiso, Cizîr kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ebdulkerîm Sarûxan ve yardımcısı Hisên Ezam, Savunma Konseyi Eşbaşkanı Rêzan Gulo’nun da aralarında olduğu binlerce kişi törene katıldı.

Şehit Delîl Sarûxan Mezarlığı’nda ise askeri bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan YPJ komutanı Evîndar Denîr, özgürlük şehitlerine sahip çıkmak için onların takipçileri olunmadı gerektiğini belirtti. Rojava’nın onların kutsal kanlarıyla oluştuğunu söyledi.

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, devrim şehitlerinin tümünü anarak, onların direnişi sayesinde yeni yaşam projesinin geliştiğini ve yeni nesillerin açığa çıktığını belirtti.

Asaya Abdullah, şehit ailelerine taziyelerini ileterek, şehitlere bağlılığını dile getirdi.

Konuşmalar ardından 12 şehit sloganlar eşliğinde slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.