16 yaşındaki Akbacı toprağa verildi

İdil'de hava saldırısında yaşamını yitiren Nurullah Akbacı (16) memleketi Dargeçit'te "Nurullah yoldaş yaşıyor, PKK savaşıyor" sloganıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde 24 Şubat'ta Kobra tipi helikopterlerle yapılan hava saldırısı sonucunda yaşamını yitiren 12 kişiden biri olan Nurullah Akbacı, memleketi Mardin’in Dargeçit’te (Kerboran) ilçesinde düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemleri ardından Akbacı’nın cenazesi konvoyla Dargeçit'e doğru yola çıkarıldı.

İlçe girişinde asker tarafından cenazeye katılmak için gelen halkın araçları tek tek aradıktan sonra geçişe izin verdi. Cenazeyi taşıyan araç konvoyunu ilçede aralarında Dargeçit Belediyesi başkan vekili ve Belediye meclis üyeleri, MEYA-DER, DBP ve HDP il ve ilçe yöneticilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi sloganlarla karşıladı.

Karşılamanın ardından Akbacı’nın cenazesi Mıcır Safa Mezarlığı'na getirildi. Akbacı’nın arkadaşları da okullarındaki derslere girmeyerek düzenledikleri yürüyüşle cenaze törenine katıldı. Dini vecibeler yerine getirildikten sonra Akbacı’ın sarı, kırmızı ve yeşil bayrağa sarılı tabutu, gençlerin omuzlarında "Şehit namırın" ve "Nurullah yoldaş yaşıyor, PKK savaşıyor" sloganlarıyla mezarı başına kadar taşındı. Akbacı okunan "Çarxa Şoreşê" marşıyla toprağa verildi.

Defin işlemleri ardından konuşan Dargeçit MEYADER Eşbaşkanı Şükrü Aslan, ‘’Akbacı ailesinin ve Kürdistan’ın başı sağolsun. Bugün de tüm baskılara rağmen onurlu Kürt halkın şehidimize görkemli bir şekilde sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Kanımızın son damlasına kadar şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz’’ dedi.

Cenaze töreninin ardından kitle, Akbacı için Bahçebaşı Mahallesi'nde kurulan taziyeye geçti.