3 işgalci cezalandırıldı, KDP’nin dronu düşürüldü

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 3 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, KDP’ye ait 1 dron da düşürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

Güçlerimizin sömürgeci TC ordusunun işgal harekatı karşısında Apocu militan ruhla geliştirdiği direniş aralıksız devam etmektedir. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın sınırsız bir özveriyle en zor koşullarda gerçekleştirdiği direniş karşısında büyük darbeler alan işgalci TC ordusu, savaş mevzilerinin bulunduğu Direniş Alanları’na karşı yoğun bir şekilde kimyasal silahlar kullanarak savaş suçu işlemeye devam etmektedir. Bütün kirli savaş yöntemlerini kullanmasına rağmen güçlerimizin büyük bir kararlılıkla geliştirdiği etkili eylemler sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci yaralanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

 ZAP BÖLGESİNDE;

5 Mayıs günü saat 15:15’te Kurojahro Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından iki koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

5 Mayıs günü saat 12:00 ve 13:30’da Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Armanc’da bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından iki kez suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

5 Mayıs günü saat 12:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Bu eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

4 Mayıs günü saat 01:30’da KDP denetimindeki alanlar üzerinden geçerek gelen ve Kurojahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen 2 saldırı helikopteri güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

5 Mayıs günü 13:30-12:30 saatleri arasında Şehîd Şahîn ve Kurojahro Direniş Alanları’nda bulunan savaş mevzileri yoğun bir şekilde kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı gün Karker Direniş Alanı’nda bulunan Girê Şehîd Cûdî ve Girê Ortê savaş mevzileri savaş patlayıcılar ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

KDP’NİN DRONU DÜŞÜRÜLDÜ

4 Mayıs günü saat 17:30’da Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesindeki KDP üssünden 1 dron kaldırılarak Garê bölgesindeki gerilla noktalarının üzerine gönderilmiştir. Askeri keşif amacıyla gönderilen bu dron güçlerimiz tarafından vurularak düşürülmüştür. Bu dronun düştüğü yer 5 Mayıs günü saat 04:00’da TC savaş uçakları tarafından iki kez ağır bir şekilde bombalanarak düşen dronun tümden imha edilmesi amaçlanmıştır.

İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve onlarca kez obüslerle gerçekleşen bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir:

5 Mayıs günü saat 19:35’te ve 6 Mayıs günü saat 01:00’da Garê bölgesine bağlı Derîyê Hirçê yamaçları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

5 Mayıs günü gece saatlerinde Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî alanı saldırı helikopterleri ve 2 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

5 Mayıs günü saat 17:00’da Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

5 Mayıs günü saat 12:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

5 Mayıs günü 20:30 – 22:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Şehîd Şahîn, Kurojahro, Şehîd Harûn, Şehîd Cûdî, Şikefta Birîndara, Karker, Girê Cehennem, Çiyareş ve Çemço alanları, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 9 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”