40 korucu Şırnak'ı terk etti

Şırnak'ta özyönetim mahallelerine giremeyen Saray çeteleri, korucuları öne sürüyor. Mahallelere girmeyi kabul etmeyen Şenoba ve Hilal'den 40 korucu, askerlerle tartışarak kenti terk etti.

Şırnak’ta devam eden soykırım saldırılarına dahil edilen Sêgirkê (Şenoba) ve Hilal beldelerinin korucularından bazıları asker ve polislerin kendilerini ön cepheye sürmelerinden dolayı silahlarını alarak Şırnak'tan ayrıldı. Saldırılar başlamadan önce Saray çetelerinin AKP'li olan Hilal Belde Belediye Başkanı Cafer Benek ile Şenoba Belde Belediye Başkanı Sabri Babat ve bölgedeki korucubaşlarıyla yapılan toplantılarda bölgedeki korucuların Şırnak'ın kırsal alanında nöbet tutmaları konusunda anlaşmışlardı.

Ancak bugün Şenoba ve Hilal korucularını kent merkezine sokmaya çalışan askeri yetkililer ile korucular arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine korucular, bağlı bulundukları Benek ile Babat ve korucubaşlarını arayarak durumu aktardı. Edinilen bilgilere göre, belediye başkanları ile korucubaşları da "Anlaşmamız böyle değildi. Kırsal alanda nöbet tutup destek verecektik" diyerek korucuların geri gelmelerini istedi. Bunun üzerine yaklaşık 40 korucu silahlarını alarak Şenoba ve Hilal'e geri döndü.

Şırnak'ta soykırım saldırılarının başlamasıyla birlikte Beytüşşebap, Uludere, Hilal, Şenoba, Balveren, Kasrik, Kumçatı ve Şırnak'ın çevre köylerinden bini aşkın korucu, kente getirilerek saldırılara dahil edilmişti. Korucuların büyük bir kısmı kentin kırsal bölgelerine konuşlandırılırken, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nin bulunduğu bölgede bir komutanla tartışan Abdullah Fidan isimli korucu askerler tarafından öldürülmüştü.