8 savaşçıyı binler uğurladı

Çatışmalarda yaşamını yitiren 8 savaşçı binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Binlerce kişi Slovenyalı Martin Trodan (Rodî Çekdar), Bêrivan Ayçîkek (Dicle Bêrîvan), Îmerolah  Oniver (Sîpan Rustem), Nayib Şocey (Çiya Cotkar), Bîlan Bamok (Berxwedan Amed), Şiwayîb Tawiryah (Fiwad Bale Siwar), Ebdulmuhsin Şêx (Cûdî Sîpan) ile Derik’te yaşamını yitiren YPG savaşçısı Malik Cankir (Botan Koçer) son yolculuklarına uğurlamak için Derik hastanesi önünde bir araya geldi. Halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri açarak, ‘Şehid namirin’ sloganı atarak Şehit Xebat Şehitliği’ne gitti.

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi ve Demokratik Özerklik yönetimi heyeti ile MSD Eşbaşkanı Îlham Ehmed, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurumları ve Martin Trodan (Rodi Çekdar)’ın ailesi de törene katıldı.

YPG/YPJ savaşçıları yaşamını yitirenler için askeri tören düzenledi.

Törende konuşma yapan YPG Genel Komutanı Militan Efrin, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, mücadelelerinin takipçisi olacaklarının sözünü yineledi.

MSD Eşbaşkanı Îlham Ehmed ise şunları söyledi: “Zafer yakındır, Minbic’i Özgürleştirme Hamlesi aynı zamanda federal sistemin kuruluşu anlamına geliyor. Yakın bir zamanda Minbic’in özgürlüğünü ve 15 Ağustos’u birlikte kutlayacağız.”

Suriye Demokratik Yenilenme Partisi Başkanı Fîras El-Qesad, demokratik ulus anlayışının ortak yaşam değerlerini koruduğuna dikkat çekerek, şehitlerin teröristlere karşı direnerek insanlık değerlerinin en doğru ve kutsal savunucuları olduğunu ifade etti.

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Selûm başta şehit aileleri olmak üzere tüm Kuzey Suriye halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından yaşamını yitirenlerin kimlik bilgileri ve şehadetnameleri okunarak ailelerine teslim edildi. Aileler çocuklarının mücadelesinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Minbic savaşçısı Martin Trodan’ın kız kardeşi İra Slovina, “Martin ailemizin en küçüğüydü. Rojava’daki demokrasiye inanıyordu. Bu yüzden, DAIŞ’e karşı savaşarak insanlık değerlerini korumak için YPG’ye katıldı” dedi.

Konuşmaların ardından özgürlük savaşçılarının cenazeleri, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.