GÖRÜNTÜLÜ

İradeye Saygı Yürüyüşü 7’nci gününde

Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 7’nci gününde devam ediyor. SYKP Eş Genel Başkanı Feray Mertoğlu, "Bu haksızlık ve hukuksuzluğa herkesin ses vermesini istiyoruz" dedi.

İRADEYE SAYGI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’nin 3 Haziran'da AKP-MHP iktidarı tarafından gasp edilmesine karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 7’nci gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, milletvekilleri, belediye eş başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 350 kişi geceyi Wan’ın Elbak (Başkale) ilçesinde geçirdi. Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen yürüyüşçüler, ilçe merkezinden Colemêrg yoluna doğru yürüyüşe geçti. “Jin, jiyan, azadî”, “Colemêrg ya me ye”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla ilçe merkezinden geçen yürüyüşçüler yaklaşık 4 kilometre yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı. 

KÜRTLER’İN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI GASP EDİLİYOR

“İradeye saygı, kayyuma geçit yok” pankartı önünde açıklama yapan SYKP Eş Genel Başkanı Feray Mertoğlu, tüm engelleme ve zorluklara rağmen yürüyüşlerine devam ettiklerini söyledi. AKP-MHP iktidarının Kürtler’e ve halklara zulüm politikası uyguladığını ifade eden Mertoğlu, “Üç dönemdir Kürtler’in seçme ve seçilme hakkı gasp edilmiştir. İktidar, kendi bekasını kalıcılaştırmak için Kürt halkının kendisini yönetmesine, belediye başkanını seçmesine izin vermiyor. Kayyım Kurdistan’da, Kürt özgürlük hareketinin, Kürt sorununun demokratik bir yoldan çözülmemesinin bir sonucudur. Tüm kamuoyunu, devrimcileri ve burjuva muhalefeti dahil, bu durumdan rahatsız olan herkesin sessiz kalmaması gerekiyor. Buna sessiz kaldığımızda kadınlar evlere hapsedilecek, işçiler işsiz kalacak, doğa tahrip edilecektir” dedi.

Herkesin eşit ve özgür koşullarda yaşaması için yürüyüşe sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Feray Mertoğlu, “Bu aynı zamanda özgürlük, kadınların özgürlük yürüyüşü, antidemokratik uygulamalara karşı bir yürüyüştür. 22 yıldır insanlara yaşatmadıkları hiçbir antidemokratik uygulama kalmadı. Bu haksızlık ve hukuksuzluğa herkesin ses vermesini istiyoruz. Bu yürüyüş boyunca bizimle yürüyen, evini açan ve destek sunan herkese teşekkür ediyoruz” diyerek açıklamayı tamamladı.

Konuşmaların ardından yürüyüşçüler, Colemêrg sınırına doğru yürüyüşlerine devam etti.