Şehitler Tekin, Orhan ve Berwar için Maxmur’da taziye çadırı

Şehitler Tekîn Goyî, Orhan Bingöl ve Berwar Dersim için Maxmur'da taziye çadırı kuruldu.

Şehitler Berwar Dêrsim (Seyran Çomak), Tekîn Goyî (İsmet Ünver) ve Orhan Bingöl (Ali Dinçer) için Mexmur’da bulunan Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı’nda taziye çadırı kuruldu.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda şehit düşen Tekîn Goyî, Şehit Orhan Bingöl ve Berwar Dersim için taziye çadırı kuruldu.

Kamp halkı, taziye çadırını ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi. Taziye çadırında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunun ardından Maxmur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Bilen söz aldı.

Fatma Bilen, “Kürt halkı olarak yıllardır bu işgal saldırılarına direnen kahramanlara minnettarız. Bugün Önderliğimiz şahsında tüm Kürt halkı ve Kürdistan doğasına yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor. Bu işgale karşı mücadele etmeli, bu zihniyeti kırmalı ve kahramanlara sahip çıkmalıyız" dedi.

3 şehidin ailesi adına söz alan Tekîn Goyî’nin kuzeni Bêwar Ünver, şehitlerin mücadelesinin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, "Önder Apo’nun inşa ettiği direniş çizgisi durmadan ilerliyor. Bu çizgiye karşı zayıf da olsa bir ihanet hattı da yürütülüyor. Bizlerin ihanet çizgisine karşı mücadele ve direnişi büyütmemiz gerekmektedir. PKK şehitlerle ve şehitlerin kanlarıyla bu kazanımları elde etmiştir. Kürt halkı olarak şehitlerin mücadelesinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" diye belirtti.