Şengal Özerk Yönetimi: Êzidîleri fermandan 15 Ağustos Atılımı kurtardı

Şengal Özerk Yönetimi, 15 Ağustos Atılımı’nın 40’ıncı yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Êzidîlerin Ferman’dan kurtulması 15 Ağustos Atılımı sayesindedir. Bugün, bir direniş ve ezilenlerin kurtuluş günüdür” dedi.

Kurdistan İşçi Partisi’nin (PKK), işgalci Türk devletine karşı ilk kurşunu sıktığı 15 Ağustos 1984 Atılımı’nın yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Şengal Özerk Yönetimi, atılım için “Diriliş Bayram” diyerek kutladı. 

Özerk Yönetim, komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) öncülüğündeki atılıma ilişkin, “Bu eylem, ezilenlerin yeniden doğuşudur. Bu direniş günümüze kadar sürerek gelmiştir. Bu atılım, Kürtler ve ezilenler için tarihi kazanımları ortaya çıkarmıştır. Bu kurşunla, kölelik lağvedildi ve Kürt halkına karşı geliştirilen soykırım siyasetini boşa çıkardı” dedi. 

Açıklamada, “Êzidîlerin Ferman’dan kurtulması 15 Ağustos Atılımı sayesindedir. Bugün, bir direniş ve ezilenlerin kurtuluş günüdür. Gerillalar, bu ruhla Ferman döneminde yardımımıza koştular ve bizleri kurtardılar. Toplumumuz Êgîdlerin, Mam Zekilerin, Seid Hasanların ruhuyla kendilerini tanıdı” ifadeleri kullanıldı. 

“15 Ağustos vesilesiyle bir kez daha özgürlük ve demokrasi mücadelemizi büyüteceğimizi ifade ediyoruz” diyen Özerk Yönetim, şunları ekledi:

“Bölge halklarının ortak yaşamını, Önder Apo’nun yaşam felsefesinden ilham alan Demokratik Ulus modelini inşa etmek için direneceğiz. Bizler Êzidî halkının ve bölge halklarının ittifakını geliştirerek sorunların çözümü konusunda Irak ve dünyada bir örnek rol üstleneceğiz. Bunu, Önder Apo’yu esas alarak gerçekleştireceğiz.”