Şerif Mesutoğlu 104 gündür açlık grevinde

İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Şerif Mesutoğlu, adil yargılama talebiyle 104 gündür açlık grevinde. 

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün öldürülmesine ilişkin açılan davada, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası verilen kaymakamın Yazı İşleri Müdürü Şerif Mesutoğlu, adil yargılanma talebiyle 104 gündür açlık grevinde.

Dün eşiyle Siverek T Tipi Cezaevinde görüşen Saime Ateş Mesutoğlu, eşinin 29 kilo verdiğini belirterek, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nce (BAM) de onanan ceza için Yargıtay'ın bir an önce adilane bir biçimde dosyayı inceleyerek karar vermesini istedi. 

Saime Mesutoğlu, inin adil bir yargılanma talebiyle 104 gündür açlık grevinde olduğunu söyledi. Mesutoğlu, eşinin adil yargılanma talebinin yerine getirilmediği sürece eylemini sürdüreceğini, bir an önce adil bir yargılanmanın yapılmasını talep etti.

Eşinin 58 kiloya düştüğünü, baş dönmesi, kulak çınlaması ve çok şiddetli ağrılar çektiğini vurgulayan Mesutoğlu, yetkililere ve duyarlı kesimlere çağrıda bulundu.