ABD’li YPG savaşçısı Mactaggart, Minbic operasyonunda yaşamını yitirdi

YPG, ABD’li savaşçı Ciwan Fırat kod adlı Jordan Mactaggart’ın Minbic’i özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Minbic’i özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren adını halkların kardeşliği tarihine nakışlayan ABD’li savaşçısı Ciwan Firat’ın (Jordan Mactaggart) şahadetini duyurdu.

YPG-YPJ ve Rojava halkının vahşi DAİŞ çetelerine karşı gösterdiği emsalsiz direnişin, bütün dünya halklarının dikkatini üzerine çektiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Bu yüzden Rojava Devrimi, insanlık devrimi olmuştur. Bu sebeple dünyanın dört bir yanından birçok insan, gönüllü olarak bu devrimde yer almıştır. Bunlardan biride savaşçı yoldaşımız Amerikan asıllı Jordan’dı.

Ciwan Fırat (Jordan Mactaggart) yoldaşımız, alçakgönüllü ruhu ve güler yüzüyle saflarımızda yer almıştır. Savaşın ön cephelerinde teröristlere karşı her zaman hazır bulunmuş, silah elinde halklarımızın yardımına koşmuştur.

Heval Ciwan, Minbic Askeri Meclisi’nin başlattığı Minbic özgürleştirme hamlesine katılmakta çok ısrarcıydı. DAİŞ zulmü altında acı çeken halkların çığlıklarına kulak vererek, gerçekleşen tarihi hamlede rol oynamak istiyordu. Hem DAIŞ teröristlerine karşı içinde büyüttüğü nefreti dışarı çıkarmak hem de DAIŞ tarafından canlı kalkan olarak kullanılan kadın ve çocukları yardımına koşmak istiyordu. Ciwan arkadaşımızın biricik arzusu buydu.

3 Ağustos günü Minbic özgürlük güçleri tarafından sivilleri kurtarmak amacıyla özel bir operasyon gerçekleştirilmişti. Ciwan arkadaşta bu operasyon içerinde yer aldı ve yoğun geçen çetin bir çatışmanın ardından, kahramanca savaşarak şehitler kervanına katıldı.

Yoldaşımız Jordan, Rojava devriminde cesareti ve iradesiyle yer almış, savaş cephesinde büyük direniş sergilemiştir.

Şehit Jordan halkların kardeşliğini güçlendirmiş ve özgürlük bayrağını yükselmiştir. Jordan yoldaşın mücadelesi ve Rojava direnişi, Rojava Devrimi’ni daha da zenginleştirmiş ve adını halkların kardeşliği tarihine nakışlamıştır.

Son olarak şehit Jordan’ın ailesi ve tüm şehit ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehitlerin takipçileri olacağımızın sözünü veriyoruz.”

Özgürlük savaşçısının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Ciwan Firat

Adı Soyadı: Jordan Mactaggart

Ana Adı: Malissa

Baba Adı: Robert

Doğumyeri: ABD / Colorado

Şehadet Yeri ve Tarihi: Minbic 03 Ağustos 2016