Abit İke: 'KCK Dosyaları' artık yok hükmündedir!

HDP Hewler Temsilcisi Abit İke, darbe girişiminin ardından 'KCK Davaları'nın yok hükmünde olduğunu belirterek, kendisine kurulan komploya da dikkati çekti.

HDP Hewler Temsilcisi Abit İke, AKP Şırnak İl Başkanı Yardımcısı Ali Kılınç olayında kendisinin hedeflenmesinin tamamıyla komplo amaçlı olduğuna değinerek, şunları anlattı:

"Komplonun derinliği ve varlığı çok boyutludur. Bilinçli bir algı yaratılarak siyasi kimliğim hedeflendi. Şırnak’ta partimizin her geçen gün güçlenen demokratik siyasetinin önü kesilmek istendi. Söz konusu olay tamamıyla devletin karanlık odaklarınca yapılmıştır. Şahsımın ve adı geçen arkadaşlarımın bu olayla hiçbir ilgisi yoktur. Tüm kanıtlarda bunu net ortaya koymaktadır.

Ben ve arkadaşlarım da bu intikamcı yönelimi görünce 2011 yılında yurt dışına çıktık. Zaten bundan 1 yıl sonra 2012 yılında Ali Kılınç olayı oldu. Ben merkez ilçe başkanımız Abit Bayık Ve belediye meclis üyemiz Sayın Mehmet Selim Basan ile birlikte bu komploya bulaştırılmak istendik. Ama bu komplo ellerinde patladı. Ne benim ne de adı geçen arkadaşlarımın söz konusu olayla uzaktan yakından hiçbir ilişkimiz yoktur. Kaldı ki buraya geçtikten sonra siyasi partimizin Hewler’deki bürosunda aktif siyasete devam ettim. Ve hâlâ da bu görevimi sürdürmekteyim.”

'SABAH YAZARININ KİRLİ İLİŞKİLERİ ARAŞTIRILMALI'

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Erbaş’ın 28.05.2012 tarihinde kendisini hedef gösteren gazete haberinin de tümüyle düzmece olduğunu söyleyen İke, şöyle konuştu: "Bu kişinin bugün paralel örgütten aranması da bu gerçeği net olarak koymaktadır. Fetullah Gülen yapılanmasının AKP hükümetinin desteğiyle Şırnak üzerindeki karanlık planları çok net ortadadır. Şırnak’ta siyaset yaptığım dönemlerde iç barışı yaratmak için büyük bir gayret içerisindeydik. Bu iç barış girişimimizi hazmedemeyen derin güçler bu komployu geliştirdiler. Bugün ortaya çıkan bulgular bu gerçeği doğrulamaktadır. Söz konusu haberi yapan kişinin bu kirli komplodaki rolü iyi sorgulanmalıdır. Eğer bu yapılırsa Şırnak’taki karanlık odakların tüm kirli işleri ilişkileri açığa çıkacaktır.” 

'KÜRT SİYASETİNİN GELİŞMESİNDEN RAHATSIZ OLUNDU'

'KCK davalarının' hukuki ve vicdani dayanaktan tümden yoksun olduğunu belirten İke, AKP’nin Kürt siyasetinin gelişmesinden duyduğu rahatsızlığın sonunda bu operasyonların geliştiğini söyledi. 

'KCK Operasyonları'nın hiçbir hukuki dayanağının olmadığına dikkati çeken HDP Hewler Temsilcisi Abit İke, son olarak şunları söyledi: "Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesini istemeyen güçlerin bu operasyonlardaki rolleri açıktır. Bu operasyonlarla amaçlanan Kürtlerin siyasi ağırlığını ve temsil gücünü ortadan kaldırmaktadır. 'KCK Operasyonları'nda gerçek mağdur Kürt halkı ve siyasetidir. Kamusal vicdanın rahatlaması için bu davaların sonuçlarıyla beraber ortadan kaldırılması gerekir. İadeyi muhakeme hakkı tanınmalı. Çünkü 'KCK' dosyaları hukuktan yoksundur ve yok hükmündedir."