Adana, Mersin, Malatya: En az 32 gözaltı

Adana, Mersin ile Malatya'da öğrenci ve kurum yöneticilerinin de aralarında olduğu en az 32 kişi gözaltına alındı.

Kürt halkının öz yönetim direnişini kıramayan AKP'nin siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Malatya, Adana ve Mersin'de ev, yurt ve kurum binalarına baskın yapan devlet güçleri, en az 32 kişiyi gözaltına aldı.

MALATYA 
Malatya İnönü Üniversitesi öğrencilerinden 12'si, devlet güçlerinin baskınlarında gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde yapılan eş zamanlı baskınlarda Dilek Karakaş ve Royan Demirkol Üniversite içerisinde bulunan KYK yurtlarından gözaltına alınırken, Beritan İnan, Muazzez Kaya, Reşit Bilgiç, Mahmut İlik, Şükrü Özalp, Serhat Açıktepe, Ahmet Varlı, Hüseyin Tosun ve ismi öğrenilemeyen 2 öğrenci ise evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alındı.
Öğrenciler Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADANA/MERSİN
Adana ve Mersin’de sabah saatlerinde polisler tarafından eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, HDK Mersin Eşsözcüsü Hasan Cide ve TUHAD -FED Adana Temsilcisi Mehmet Akar'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Devlet güçlerinin TUHAD -FED Mersin Şubesi'ne de baskın yaptığı öğrenildi.
Gözaltına alınarak Adana ve Mersin Emniyet müdürlülüklerine götürülenlerden bazılarının isimleri şöyle: "TUHAD-FED Adana Temsilcisi Mehmet Akar, TUHAD-FED Mersin Şubesi yöneticileri Ahmet Oğuz, Selim Ekici, HDK Mersin Eşsözcüsü Hasan Cide, HDK üyesi Veysi Kezer, KJA üyesi Taybet Adıyaman, Mersin Üniversitesi öğrencileri Cansu Karataş, Süleyman Ak, Dural Benek, Polat Erbey ve Rıdvan Serin."